søndag 9. juli 2017

Få oppskriften: Lommevenn med skjørt!

Som jeg lovet dere i innlegget Mine lommevenner klare for levering, får dere i dag del 1 del av 2 av oppskriften til mine lommevenner med skjørt eller snekkerbukse!
Mine lommevenner strikkes med babygarn og pinner nr. 3. Legg opp 32 masker. Strikke frem og tilbake 3 riller. Dette skal være sko. Sett over på strømpepinner, og strikk rett rundt til ben og underbukse.
Str. 2 cm hvitt, og skift til fargen på skjørtet (= farge 2). Strikk 2 cm farge 2 til underbukse, og avslutt med 2 omg vr til livlinje. Fortsett med r striper: 3 omg hvitt + 3 omg farge 2, og gjør dette 3 ganger. Siste felt med farge 2: 1 omg r og 2 omg vr. Str 2 omg r med hvitt. På neste omg str. 2 og 2 m sammen. Str. 1 omg. Øk så 2 m i hver m. Str. hodet ca. 4-5 cm. Fell av.
Skjørt:
Ta opp 1 m i hver maske i underkant av der det er strikket vrange masker i livet (livlinje). Strikk 1 omg r fra rettsiden. På 2 omg økes med 2 m i hver m. Strikk til ønsket lengde. Avslutt skjørtet med 2 omg vr og fell ganske stramt av for at kanten ikke skal krølle seg utover.
Sy sammen hodet i toppen. Lag ører ved sy noen sting på skrå. Pass på at overgangen mellom trådskiftene kommer midt bak. Fyll med vatt, og sy igjen i bunnen.
Marker armer og ben ved å sy noen sting på langs gjennom lommevennen.
Brodér ansikt, og husk å feste trådene godt!

5 kommentarer:

 1. Hvor er de bare søde.
  Gid jeg havde tålmodighed til at strikke.
  Men det bliver jeg aldrig god til!

  God søndag
  Charlotte

  SvarSlett
 2. Skikkelig fine! Takk for at du tar deg bryet med å dele oppskrifta! Du er bare snill og hjelpsom uten tanke på hvor mange "liker" det innbringer. Hurra for deg!

  Riktig god søndag fra Ingunn

  SvarSlett
 3. ganz lieben dank für das muster der kleinen teddys, da werde ich sicher einige stricken
  schönen sonntag noch
  lg elfriede

  SvarSlett
 4. hei .strikker til en klinikk i gambia. synes disse er så fine.er det mulig å få lov til å strikke disse som små trøstevenner dit ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må du gjerne gjøre! Så hyggelig at de blir trøstevenner for barn i Gambia! :-)

   Slett

Tusen takk for kommentaren din! Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor godkjennes nå alle kommentarer av meg før de publiseres. Ha en fin vinterdag!