tirsdag 26. juni 2018

Sommerhytta ved Lysern, og autografen på en banan!

Vi er mange som fulgte TV2s Sommerhytta denne våren, og som ble betatt av det vakre området ved Lysern i Enebakk!
Her ligger det 64 gamle hytter fra Feriehjemmet Nosa og Lysernbråten, som ble drevet av Oslo Stein- Jord og Sementarbeideres Forening.
De eldste hyttene ble bygget i 1923, de nyeste på 1960-tallet. 
Her har det i årenes løp blitt feiret sommer med stor S av arbeiderne og deres familier, med friluftsliv, fiske og sosialt samvær.  Link.
I 2011 ble eiendommen solgt, og Lysern Strandpark ble etablert. Og i dag er området igjen gjort klar for at Oslo-folk eller andre skal få sin drømmeplass og sine egen sommerhytte ved Lysern!
Vi er så heldige å bo bare et steinkast unna Lysern Strandpark, og støtte på vinnerne, de to fetterne, da de ankom for å feire St. Hans ved Lysern!
Vi holdt oss på behørig avstand, og ble ikke så satt ut som en nabo ble, som traff fetterne på Rema1000 i Ytre Enebakk: 
- Jeg ble søren meg så starstucked at jeg ba om autografen på en banan!
Vi har ledd godt av det! Men selv så hadde jeg håpet at kjæresteparet, Amanda og Sebastian fra det blide Sørland, skulle ha vunnet Sommerhytta!
De 3 hyttene til parene som ikke vant, er fremdeles ikke solgt. Så nå har du sjansen til å kjøpe én av dem!  
Alle hyttene skal være innflytningsklare i løpet av 2018/19.
Denne utsikten hadde ikke vært og forakte!
Tidligere hadde alle hyttene egen robåt!
Nå ser hyttene slik ut, og har både kjøkken og bad!
Ta gjerne en tur innom Lysern Strandpark og se selv!

1 kommentar:

  1. Hyttene ligger på ett flott området, men personlig ville jeg ikke ha brukt så mye penger å en hytte der. De ligger så tett at det ser ut som privatliv er noe man ikke har. Super deilig kunne gå naken i sin egen stue på hytta uten at naboene ser noen ting og også ha såpass tomt rundt at en kan være ute uten å føle seg beglodd. Enig med deg jeg skulle også ønske det var Amanda og Sebastian som hadde vunnet. De fikk en hytte som oste av personlighet, noe jeg ikke syntes fetterne fikk. Men det er klart den ble supermoderne, kan gå inn i Bonytt ett blad jeg ikke er fan av.

    SvarSlett