torsdag 3. oktober 2019

En trehuls sykkels nye liv: Skal varsle om at barn leker, så kjør foriktig!

Mens vi kjørte på den svenske landsvägen mellom Motala og Godegård, der vi skulle besøke Svenskt porslinsmuseum, så vi dette skiltet! 
Og det hadde unektelig en viss effekt med trehjulssykkelen som var festet til det! På vei tilbake så vi at det hang en barnesykkel der også.
Og jeg har tenkt at det var en god ide! For i den lille gaten der vi bor, er det mange som kjører for fort der barn faktisk sykler og leker. Foto.
Foto: På Akebrett på Lønset Romsdalsmuseet)
Det minner meg om historien om akebrettet, som en sint pappa en gang sendte ut foran en bil! Etterpå skrek han:
- Ungen min kunne ha sittet på det akebrettet!
Den unge sjåføren, som hadde kjørt altfor fort i området i lang tid, fikk seg nok en skikkelig lærepenge!
Og en trehjulssykkel - lett synlig ved veien - tenkte jeg ville være en liten påminnelse om hva som plutselig kan dukke opp i et boligstrøk!
Så da ble det en  titt på Finn, og nå står den i innkjørselen vår, og håper på å bli sett!
Og i høstsolen er den ganske lett synlig!
Til vinteren blir trehjulssykkelen byttet ut med en kjelke eller et akebrett! Hva synes du?

1 kommentar:

  1. Å, det er viktige ting du tar opp her!
    Husker helsesøster som kom kjørende opp på gårdsplassen vår for å se til lillesøster, og kjørte over rattkjelken til storebror. Hun ble sint for at rattkjelken satt fast under bilen hennes, men far ble sint og sa at gutten kunne jo ha sittet på rettkjelken. Det satte en støkk i både voksne og barn, og forhåpentligvis fikk det helsesøster til å se seg bedre om når hun reiste rundt og besøkte familiene i distriktet og kjørte bilen inn på gårdsplassene til folk der barna lekte!

    SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!