onsdag 13. november 2019

Gammel julepynt med sjel og historie!

Min interesse for gammel julepynt begynte for mange år siden.
Se Sjarmerende, gamle julenisser og Retro julepynt på kjøkkenet!
Og nå har jeg samlet enda flere gamle nisser og bonader, som jeg gleder meg å ta frem til jul!
Bruktbutikkene starter gjerne rundt 1. november med salg av julepynt, og da gjelder det å være tidlig ute for å sikre seg godtbitene!
Nissene, lysestakene og bonadene fikk jeg nylig kjøp hos Återvinsten i Årjäng, der utvalget som vanlig var veldig stort!
Denne lese-tomten falt jeg veldig for!
Trekkspill-nissen og lese-tomten er nok rake motsetninger!
Bonader er et trykt veggbilde på papir eller stoff. I Sverige er de mye brukt som pynt til jul og påske, og her har jeg funnet to virkelige skatter!
Bonadene har Jenny Nyströms kjente julemotiver! Det sies at det var hun som skapte den svenske jultomten, og at hun malte over 3000 julekort!
Tidligere kjøpte jeg en juleløper med motiv av Jenny Nyström - se På vårt bord!
Denne bonaden er veldig morsom! Nissene er på vei over nattehimmelen med gaver,
og det ser unektelig litt kaotisk ut!
Her i full størrelse.
Denne tomten bærer nok på juleposten i vesken sin! Og det kan få være en liten påminnelse om at det er lurt å være tidlig ute med julekortene!

2 kommentarer:

  1. En slik nisse var jeg så heldig å finne på loppemarked for noen år siden, og etter den tid har jeg stadig vært på jakt etter nye. :)

    SvarSlett
  2. Artig å minnast dei gamle tinga ein pynta med til jul. Julekort er dessverre på veg ut. Det har vel mest si årsak at me er i kontakt med kvarandre på heilt andre måtar enn før. Den digitale verda set oss i ein annan situasjon.
    Men eg må seie at nokre julekort må eg skrive og blir svært glad når eg får tilbake.

    SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!