lørdag 11. februar 2023

Cathrines Strikketips: Hvordan strikke høy hals med knepping!

I fjor strikket jeg meg  en Deep Woods Sweather, som jeg skrev om her
Genseren er strikket med 1 tråd DROPS Flora (65% ull og 35% alpakka), og 1 tråd  DROPS Kid-Silk, og er nydelig å ha på!
Men jeg ble ikke så fornøyd med den runde halsen. 
Så derfor bestemte jeg meg for å strikke på en ny hals med knepping, som kunne brukes på flere måter. Over ser du før- og etter!
Fremgangsmåte: Rekk opp ned til starten på halsen, sett maskene på en liten rundpinne, og strikket frem og tilbake 1 r og 1 vr til halsen er passelig høy. 
Montering: Finn midten, og sett er merketråd ned til der du vil åpningen foran skal være. Strikk opp langs denne kanten fra retten, og strikk 1 r og 1 vr. frem og tilbake 2,5 cm. Gjør det samme på motsatt side. Strikk samtidig knappehull i høyre kant fra vrangen: Str. 1 kast ca hver 2,5-3 cm. Strikk kastet vridd fra retten. Nederst strikkes et belegg rundt på vrangen.Ta opp masker langs kanten, og pass på og lage plass til å sy en søm på begge sider og i nederkant. Sy zik-zak med maskin, før du klipper opp. Brett inn belegget og kanten, og sy pent til. Brett knappestolpen over hverandre foran, og sy sammen. Perlemorsknapper (15  mm) er kjøpt her.
Jeg har mest brukt genseren med kragen slik.
Bak ser det slik ut. Kragen er veldig lun og god!
Men det er meningen, på kalde dager, å kneppe helt opp brette halsen dobbelt.
Og slik ser genseren ut på!

3 kommentarer:

  1. Det kan være deilig med en høyhalset strikkegenser om vinteren. Og så praktisk og pent med knepping. Den ble veldig fin! :)

    SvarSlett
  2. Takk for grei forklaring! Det hender rett som det er at vi trenger å forandre på noe fordi vi ikke er helt fornøyde med slik det ble. Genseren ble jo superfin med den kragen. Godt jobba!

    Klem Ingunn

    SvarSlett
  3. Nice post thank you James

    SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!