lørdag 28. mars 2009

Loppisfunn ble dukkemammas drøm!

I dag begynner loppemarked sesongen for alvor, og det kribler litt i magen før avgang! Vi skal innom 3 stk. i Oslo, og ett i Lommedalen. Det blir spennende å se om jeg finner noe fint! Jeg jakter på det meste, og regner med at jeg ser et varp hvis jeg kommer over det!

Våren 2008 var jeg innom loppemarkedet på Årvoll skole i Oslo. Bortgjemt i en krok sto en gammel dukkekurv fylt til randen av gamle leker, og med et litt slitent stativ til sengehimmel. Ved første øyekast så den litt ubrukelig ut. Men i løpet av et brøkdel av et sekund så jeg for meg hva den kunne bli, og reiste lykkelig hjem med funnet, som jeg betalte 10,- for!
Nå skulle mitt yngste barnebarn få en soveplass til dukken sin!
Selve dynen og puten ble laget av rester fra en underduk i ull (sydd i 3-4 lag) med trekk av bomullslerret. For at det skulle henge fint sammen, sydde jeg med rød broderitråd gjennom alle lagene, og laget en knute med dusk på hver side.
Deretter sydde jeg pute- og
dynetrekk med innfelt blonde - rester alt sammen! Mens sengehimmelen ble laget at 2 stk. julehåndkler fra Åhléns! Jeg brette ut den øverste folden, og sydde håndlene rett mot rett, og laget samtidig en løpegang. Den røde sløyfen holder alt på plass!
Dukkemammaen har nå dukkekurven stående ved siden av sengen sin, og det er jo en fryd for en mormor å se at gaven falt i smak! Lykke til med loppemarkedsesongen alle sammen!

4 kommentarer:

 1. God morgen:)Så koselig den dukkesengen var ! Kan tenke meg at den falt i smak hos ei lita jente ja:)Så heldig du er som har tilgang på så mange loppemarkeder!!! Her i området er det loppesesong til våren, og så er det bare to- tre stykker å finne hvis vi er heldige...
  Håper du finner noe fint!
  Ha ei fin helg!
  Hilsen Cathrine:)

  SvarSlett
 2. Jøss! Hadde vært morsomt å se før-bildene også! Den ser iallefall ut som ny nå! Godt jobbet!

  SvarSlett
 3. Nydelig dukkeseng :) Ja en kan finne mye fint på loppemarked..jeg har funnet mange skatter ;)
  Ha ei fin helg!!
  Klem Anne :)

  SvarSlett
 4. Hei Cathrine. Nå blir Hermine glad. Sengen med den yndige himmelen innbyr til god lek, og til god øvelse i å bli en god dukkemor. (O: En søt og koselig seng og ditto stoff. ha en fin uke alle sammen. Klem fra Mai Liss

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!