onsdag 9. juni 2010

Greetings from Denmark!


Bilde av Vallø Slot, Sjælland
Det er nesten vanskelig å løsrive seg fra ferie og hyggelige opplevelser, men et løfte er et løfte! Og jeg minnes så vel at jeg lovet dere litt blogging fra ferien min i Danmark, og her kommer den aller første, lille beskrivelsen av ferieliv og campingliv fra Køge på Sjællands østkyst!
Her er vi på hyggelige og familievennlige Vallø Camping, som ligger i gangavstand fra den gamle kjøpestaden Køge, og med havet og stranden bare 200 meter unna! Plassen er rett og slett idyllisk, med høye furutrær, lave hekker, og grønnkledde enger rundt, hvor sauene beiter! Vi har fått oss en solrik og avskjermet plass, der vi nyter deilige, rolige dager! Les mer om Vallø Campings fasiliteter her!
Og solen har skint fra skyfri himmel, og livet har i grunnen smilt til oss! Vi har brukt dagene til lange sykkelturer ut mot kysten, og har bl.a. besøkt Vallø Slot, som ligger rett ved, og har en herlig slottshave man fritt kan bruke til picnic og rekreasjon!
En liten spasertur unna ligger Køge, som er en av de eldste byene i Danmark, og har landets eldste bindingverkhus fra 1527! Det er helt spesielt å vandre gatelangs, på brosteinsbelagte gater, og se små smug og gamle hus, som et skjønt postkort fra en svunnen tid!
I Køge Miniby kan både barn og voksne se Køges alle bygninger i miniformat, og i den gamle havnen er det Nyhavn-stemning, med hyggelig utendørsservering! I Køge Museum er det bl.a. utstilt dette kjøkkenet fra begynnelsen av 1900, der Madam Blå var sterkt representert! Bildet over er også derfra.
Ellers har vi vært en tur til Haslev og Det Blå Marked, som er et paradis for alle som liker brukt- og antikvitetsbutikker! Her var det 12.000 kvm med stands, og prisene var absolutt akseptable! Gjenbruksbutikker har det ikke blitt fullt så mye av foreløbig, men nå har finværet blitt nyt til andre sysler, og jakten på Madam Blå-gjenstander må nok vente ørlite grann!
Jeg håper dette har gitt dere lyst til å reise til Danmark, og jeg vil sterkt anbefale Køge, og særlig Vallø Camping, hvor man bor så nær byen, men likevel er på landet og nær naturen på alle kanter! Her kan man rett og slett ikke ha det bedre! København er dessuten bare en halvtimes kjøre- eller togtur unna, om man skulle ønske å besøke Dyrehavsbakken, Tivoli, Nyhavn, e.l.
Nå gjenstår den siste planlagte sykkelturen, som skal gå langs Køge Å (elv), som dere kan lese mer om her! Sykkelveiene er jo fantastisk i hele Danmark, og det er lagt opp til mange sykkelruter, der man har flotte opplevelser langs veien.
I morgen går turen videre til Fyn, der forhåpentligvis nye deilige dager og nye opplevelser venter på oss!

13 kommentarer:

 1. Ser utrolig koselig ut i Køge Cathrine,
  - skal huske det stedet der:-)
  Kos deg masse i ferien,
  - håper du får snust mer på brukt-markedene etter hvert!
  Klem , Hege.

  SvarSlett
 2. Så deilig dere må ha hatt det. Køge ligger ca. 20 min unna fra der familien til min kjære bor, så der har jeg vært flere ganger:) Fikk litt mer innsikt nå da, så kanskje vi skal bli litt flinkere til å titte litt neste gang:)

  Kom gjerne innom bloggen min og stem på vår lanounge 2010!

  Klem fra meg

  SvarSlett
 3. hei på deg.
  så deilig å være på ferie,ser ut som dere koser dere masse her.
  jeg er kommet hjem fra sykehuset nå.ganske vondt,så tar bare korte blogg runder,
  ønsker deg en fortsatt fin tur vennen.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 4. Sikken dejlig reportage fra Danmark, man får helt lyst til at besøge Køge og se den med nye øjne!

  Fyn er også så fin!! Rigtig god fortsætning på turen, besøg også Egeskov Slot samt alle de små byer ved kysten hele vejen rundt om øen, her finder du ægte Danmarks-stemninger. Ærø, Langeland og Tåsinge er absolut nogle af mine egne sommerferie favoritter - har gjort turen på cykel flere gange(dengang drengene stadig gad tage med!!).

  Klem fra Helle

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder med koselig stemning. Skjønner at dere trives der, og blir både brune, blide og spreke.
  Visst er Køge en sjarmerende liten by. Vi bodde i nærheten en sommer, Karlslunde strand, men tok ofte turen til Køge. Absolutt en by jeg gjerne ville besøkt igjen!
  Kos dere videre :)

  SvarSlett
 6. vous etes en long voyage, reposez - vous bien et bonnes vacances a vous !!!

  SvarSlett
 7. Oh Cathrine, I loved all of the beautiful photos. I'm so glad you're having a wonderful time. I wish I could see it too. Thank you for taking us along on your trip :-)
  Blessings,
  Marcia

  SvarSlett
 8. Hi Cathrine Thank you for showing all the beautifull places.
  When we visit Sweden next time I would like to visit the Køge Museum.
  Have a nice stay in Denmark and enjoy the Amager Museum.
  Did you see the Madam Blue on my blog?
  Hugs Willy

  SvarSlett
 9. Der ser det virkelig koselig ut.

  Håper dere får mange deilige solskinnsdager, og at du finner mange skatter på bruktmarkedene.

  Klem

  SvarSlett
 10. Hola Cathrine, I have seen your collection of blue enamelware on Willy`s blog... I love everything enamelware and I too collect them, I just can´t resist a piece.
  Nice meeting your beautiful blog!!!!
  Greetings from Chile,
  Maria cecilia

  SvarSlett
 11. Så koselig det så ut der:) Danmark er et flott ferieland å feriere i:)

  Fortsatt god tur, og ikke minst god helg:)

  SvarSlett
 12. Det ser flott ut, mange fine bilder. Fortsett å kose deg i Danmark, jeg håper dere har fint vær!

  Klem fra Sylke

  SvarSlett
 13. Tusen takk for at du tar oss med på tur til vakre Køge, der har jeg nå vært - og der er det storveis vakkert!!
  Ønsker deg fortsatt god ferie og kos deg på Fyn Cathrine :))
  Varm klem fra Lokki

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!