mandag 21. februar 2011

Mat må man ha!

Vinterferie og glade dager på ski og kjelke, i skibakke og på hytte, ligger foran mange av oss! Og når man kommer inn, kald og våt etter noen timer i akebakken, hva er ikke da bedre enn en glovarm gryterett! Og da tenker jeg på en god, gammeldags gryte med smak av Norge!
Hos Lev Landlig finner du flere gode oppskrifter på tradisjonelle, norske gryteretter av viltkjøtt - se her! I "Rotnorsk luksus" slår man et slag for elgen, og fremhever at kjøttets avrundede smak gjør det til manges favoritt! På bildet over ser du gryte med elghakk, oppskriften her:

Gryteretter egner seg jo veldig godt til å lages på forhånd, og varmes opp igjen senere. Det er veldig god hytte- eller hjem-fra-tur-mat, med andre ord! Og når vinden uler rundt hushjørnene, enten hjemme eller på hytta, og man er fornøyd med dagens dyst i løypa, kan man jo sette denne rødvinsgryta av elg på matbordet, og si bon appétit! Bildene og oppskriftene er lånt fra Lev Landlig.

Noen liker å skaffe maten selv, men det er jo veldig kjekt å kunne gå i butikken å handle inn det man trenger da! Denne tøffingen er i visst ikke redd før litt snø og is, og ser ut til å ha reddet middagen - i hvert fall for katten!

Her har kulda igjen tatt et skikkelig tak i både Bygårdsmann og frue, og vi konstanterte 20 bitende minusgrader utenfor husveggene her på morgenkvisten! Brrrr! Så jeg antar at vi holder oss innendørs i dag, og kanskje klarer jeg å sy noen sting til på Fana-jakken min?
Ha en fin vinterdag, dere, og passe på og holde dere varme!

11 kommentarer:

 1. God mat er godt! Og en god gryterett er slett ikke å forakte. En sånn suppe med masse gode grønnsaker og kokt på elg eller oksekjøtt (og margbein) kaller vi stormsuppe og er bankers etter en dag ute på ski eller i bakken. Så greit med alt som kan gjøres ferdig på forhånd og bare varmes opp sier morfar (som om han har så mye omtanke for matlagingen da). Har forøvrig prøvd noen av oppskriftene i Mitt landlige kjøkken, og er kjempefornøyd. Jeg blir dessuten glad bare av å se på bildene. Bare 4 arbeidsdager til så er det vinterferie på Sørlandet. Vi får barnebarnbesøk noen dager og skal kose oss med dem. Ha en fortsatt fin uke og kos deg inne i varmen. Klem fra Berit

  SvarSlett
 2. Dette var fristende bilder, takk for inspirasjon og ideer. Gryteretter er godt, iallefall slik som den på det første bildet du viste, nesten som lapskaus. Vi har elgkjøtt i fryseren, og jeg er ikke så veldig glad i elgsteik og slikt, men en slik gryterett var en kjempegod ide!
  Her nord er det vinterferie i uke 9, men det jo langtfra alle som har ferie. Men på vinteren har man ofte kalde turer i helgene, og det er godt å kose seg med noe varmt som er laget på forhånd;)
  Ønsker dere begge fine vinterdager, og god varme i ovnen!

  SvarSlett
 3. I romjulen lagde jeg gryterett av hjortekjøtt, og den ble virkelig god om jeg skal si det selv. Fikk litt blod på tann ang. viltgryter etter dette, så disse oppskriftene med elgkjøtt må jeg notere meg.

  SvarSlett
 4. Herlig med *pilke-bildet* Kom plutselig på alle pilketurene vi hadde da jeg var barn. Far fant fram isoporplater som vi stod på, for fottøyet het ikke Gore-Tex den gangen(O: Husker abborene som lå i snøen og ventet på å bli stekt Smakte nydelig selv om vi plukket et hav av bein. Bildet ditt brakte fram koselige minner for meg.(O: Ønsker dere ei fin uke, Cathrine. Kos fra Mai Liss.

  SvarSlett
 5. hi catherine :)
  yes the 450d is very similar to my camera. in fact they are almost identical. i had the 450d before i got this camera but i replaced it when it broke a few months ago.
  the weekend was lovely thank you.
  it's a shame you can't go outside in the winter for photographs.
  your blog looks lovely again today, i love the pictures and recipes.
  i hope you've had a good day :) x

  SvarSlett
 6. ÅÅÅÅ her var det mye god mat,kjente at jeg fikk veldig lyst på en deilig gryte.
  God vinterferie til deg også

  SvarSlett
 7. Sååå mye deilig mat. Takk for at du deler. Herved notert!
  Det er mange flotte oppskrifter på god norsk mat som vi har glemt litt bort å bruke. Her i huset er vi veldig glad i mat med rotgrønnsaker. :)

  Ønsker deg en deilig vinterferie!

  Klem,
  Anette Willemine

  SvarSlett
 8. Tak for tips! Vi spiser mye elggryte men blir ofte den samme oppskriften, kjekt med ny inspirasjon fra deg.
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 9. Cathrine, Cathrine, hvor blir du av? Håper alt står bra til med deg og at du ikke er helt slått ut av influensa. God helg. Klem Berit

  SvarSlett
 10. Tittar innom for å ønskje deg ei fin helg. :)

  SvarSlett
 11. Hei! Så koselig blogg du har. Og for noen fristende oppskrifter! Mannen min er mildt sagt glad i elgkjøtt, så dette må prøves :) Legger meg til som følger her hos deg, kommer gjerne tilbake og leser mer en annen dag :) Ha en fortsatt fin søndag. Hilsen fru Muffins.

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!