fredag 22. juli 2011

Balestrand - Sogn fra solsiden!

Alt ser som kjent bedre ut i solskinn, og vi var veldig heldige som fikk oppleve noen flotte solskinnsdager i vakre Balestrand i Sogn! Jeg begynner egentlig med rosinen i pølsa, eller indrefileten, for å si det slik, men jeg lover at jeg har mye mer på lager!

Men når jeg ser på feriebildene fra Vestlandsturen vår, er det disse bildene, og denne herlige sommerstemningen ved Sognefjorden, som jeg føler for å vise dere aller først!
På brygga: I bygget til høyre finner man Norsk Reiselivsmuseum.
Vi er nettopp kommet hjem etter 14 dager vestover, og jeg fikk altså en av drømmene min oppfylt, nemlig å komme til Balestrand - Sognefjordens perle!

Den lille bygda som fikk høy status blandt kunstnere og andre, som søkte til nasjonalromantikken og den flotte vestlands-naturen, med høye fjell og dype fjorder, der lyset skinte helt spesielt, og man kunne treffe bunadskledde jenter på hvert et gatehjørne!

På 1800-tallet ble det bygget en rekke villaer i klassisk drake- og sveitserstil, som ligger som perler på en snor langs strandveien!

Her er utsikten vår fra campingplassen vi bodde på - Sjøtun Camping - som kan anbefales på det varmeste! De hadde et hyggelig vertskap, rimelige priser, fri internett, nytt sanitærbygg fra 2010, samt altså en uslåelig beliggenhet ved Sognefjorden!

Balestrands kanskje mest kjente landemerke, er ærverdige Kvikne's hotel! "Med sin lange verandafasade ut mot Sognefjorden, er Kvikne´s Hotel det største og mest imponerande av våre gamle trehotell. Eit av det flottaste eksempel på byggjestilen sveisterstil", skriver de på sin nettside.

Og midt blandt historiske bygninger, og et pulserende turistliv, fant jeg frem til en bruktbutikk, som lå i 2. etasje i dette bygget, ytterst på bryggekanten! Og her fikk jeg meg en hyggelig prat med damen bak disken, og disse to koppene med hjem!

Balestrand var et absolutt høydepunkt på turen vår, og jeg skal komme tilbake til kunstmaleren Hans Dahl i et senere innlegg! I mens håper jeg dere nyter bildene over, fra en virkelig perle ved Sognefjorden!

5 kommentarer:

 1. heisan.
  åå så nydelig en tur dere har hatt,
  så deilig,
  å skjønne bilder.
  ha en nydelig helg,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Balestrand og vestlandet er vakkert :))
  I solskin er det fullkommet.

  SvarSlett
 3. Herlig! Så moro å lese for oss som aldri har fått utforsket Vestlandet noe særlig. God helg!

  SvarSlett
 4. Hej hej dear Cathrine
  What a beautiful place and houses. Thank you for al the pictures your showing.
  I love the blue and white china.
  Have a nice weekend, klem

  SvarSlett
 5. Er såååå enig med deg! Balestrand og sognefjorden er nydelig, spesielt i solskinnsvær :o)

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!