torsdag 14. juli 2011

Norge, mitt Norge!

Etter en herlig danmarksferie i juni, står nå vårt eget land for tur, og vi har lenge gledet oss til å reise på kryss og tvers, og besøke 22 steder på 8 dager! Ikke noe hvilehjem dette altså, med Bygårdsmannen og frue i full fart på oppdagelsesferd i eget land!
Og etter å ha vurdert om vi skulle dra sørover, nordover eller vestover, seiret Vestlandet! For for noen år siden hadde vi en helt fantastisk vestlandstur - på 2 hjul i svingen den gang - og et nytt besøk blant fjord og fjell fristet virkelig!
Så denne gangen ble det Vestlandet på nytt, med fjord og fjell på menyen, og med i Flåm/Aurland som et flott utgangspunkt for turen! Der tilbragte vi to dager, og var bl.a. på en herlig båttur til Gudvangen, hvor t.o.m. været viste seg fra sin aller beste side!
Undredal ved Aurlandsfjorden, som har norges minste stavkirke!
I tillegg har fruen et viss tilknyting til Voss - som ble satt på besøkslista - hvor jeg har truffet en hyggelig bunadsdame, som har gitt meg råd om perler, brodering, stoff og mønster til Vossabunaden! Vi hadde også et flott besøk på Mølstertunet, med egen guide rundt på tunet (flere bilder kommer senere)!
Fra besøket på Mølstertunet (Voss Folkemuseum)!
Og etter besøket på Voss, har vi reist i retning Sognefjorden igjen! Med ferge over fjorden, har vi kommet til Balestrand, hvor jeg håper å få se hjemmet - Villa Strandheim - til maleren Hans Dahl, som er mester for alle disse flotte bildene!
Men ferdes man langs fjord og fjell og i vilter, norsk natur, er det selvsagt best å holde på hatten!
Klem Cathrine

9 kommentarer:

 1. god morgen til deg,
  ja norge er et fantastisk land,
  elsker å vestlandet med sine fjorder å høye fjell.
  sukk...så vakkert..
  ha en fin dag vidre,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Så spennende!! Hvordan foregår overnattingen? Klemz grethe

  SvarSlett
 3. God morgen! Her i Balestrand skinner solen fra skyfri himmel, og det ser akkurat ut som på et av Hans Dahls bilder! Har tatt foto av det fantastiske huset hans - bilder kommer senere!

  Vi har med oss campingvogn, Grethe, så dette er den store testen i kjøring på trange og svingete veier!

  Ha en super dag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 4. Dette innlegget må jeg vise til mannen min. Vi har planlagt tur til Vestlandet etpar år nå, men har ikke kommet oss avgårde ennå. Neste år, kanskje....
  Og nydelige malerier! Har ikke sett dem før. Takk skal du ha.
  Dere er jammen flinke til å være på tur.

  SvarSlett
 5. Du verden! Her har det gått unna for unna! Masse sanseintrykk og vakre opplevelser på rekordtid *S*
  Nydelige bilder du har funnet fram. Vi har jo litt av et land, og mange kunstnere har tolket lanskap og stemninger med stor innlevlse og dyktighet.
  Nå er det vel godt å fordøye inntrykkene og å kose seg i hjem og hage - klem fra Liv

  SvarSlett
 6. Ser virkelig ut som dere har funnet den optimale form for ferie! Nydelige bilder som alltid og gode kommentarer under bildene.
  Har aldri vært på Vestlandet men har vel planer om det en eller annen gang. Jeg nyter ferien i sørlandsbyen og er storfornøyd med det. Her betaler turistene opp mot 15 000 kroner for ei ukes overnatting og jeg pleier å fleipe med at jeg har råd til å bo her hele året! Ha en strålende helg!
  Klem fra Berit

  SvarSlett
 7. Hei Cathrine!
  Takk for deilige bilder fra Vestlandet!
  Ja vi trenger ikke å reise utenlands for å oppleve vakker natur, det er vel ingen som kan måle seg med vår egen.
  Dette blir en skikkelig opplevelsesferie, det blir noe å tenke tilbake på når vinterstormen raser rundt hjørnet! Klem fra Mor.

  SvarSlett
 8. Norwegen is a wonderfull land, lovely blog , greeting from Belgium

  SvarSlett
 9. Härliga nationalromantiska bilder,jeg har ikke sett disse för.

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!