onsdag 25. juli 2012

I Love Hjo!

Så har Bygårdsmannen med frue vært på en umerkelig, liten ferie over til vårt nærmeste naboland, og har hatt noen flotte dager i den vakre trestaden Hjo ved Vätterns bredd!

Og alle som har vært der sier: - I Love Hjo! Byen med de flotte trehusene, og brostens-belagte gater, og historie i hver en liten krok! Besøk Hjo her!

Her har vi vandret langs Vätterns strand, og sett på de gamle badehusene, det yrende livet i båthavnen, og tatt en fika på den ærverdige Cafe Grønkøping!

Der satt vi med vid utsikt over sjøen, og så båter komme og gå fra Göta kanal!

Og efter på var det bare å gå rett ned i gaten til Tvålfabrikken...

hvor det gikk an å få vasket seg litt!

Så gikk vi tilbake forbi de gamle badehotellene igjen...

gjennom nydelige parkanlegg...

og tilbake til vårt logi på Hjo Camping, der vi lå med vårt lille hus på slep!

Dagene har også blitt brukt på sykkelturer (mer i neste innlegg) og loppis, og i Hjo og omegn finner du en oversikt over loppis her. Bjärkenes Loppis (over) er vel verdt et besøk - se her!

Til helgen (28-29. juli), er det Antik och samlarmessa i Hjo, men det går vi desverre glipp av i år!

Forsettelse følger!

6 kommentarer:

 1. For ett bedårende sted !
  Aldri hørt så dette var virkelig ett morsomt tips å få med seg - er virkelig den gamle, flotte amerikaner'n med matchende rosa stripet campingvogn DERES??

  Det er noe av det råeste jeg har sett innen bil/champingvogn - fantastisk flott !!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Helen! Hjo er virkelig et sted verdt et besøk!

   Nei da, den rosa bilen og campingvognen tok jeg bilde av, men det hadde vært veldig morsomt å kjøre rundt i noe slikt!

   Slett
 2. I love Hjo - artig! Og jeg som trodde du hadde samme barndoms-englesken som meg. Vi sprang rundt om 5-6- åringer og sang løs med E lasse je, je, je. Det skulle bety She loves you, yeh, yeh, yeh. Det skjønte jeg ikke før 10 år senere da vi virkelig begynte å høre på The Beatles .... *S* I love Hjo ligger nærmere "I've been to Hell" skjønner jeg :-)
  Hjo så jo virkelig ut til å være verdt et besøk, og hadde vi ikke allede planer for helgen, skulle jeg kastet meg i bilen og oppsøkt samler- og antikkmessen. Der hedde jeg nok likt meg! Takk for lunt og koselig innlegg med vakre bilder - Liv

  SvarSlett
 3. For et sjarmerende lite ferietips! Dit må jeg ta en tur!
  Ha en fin onsdag!

  SvarSlett
 4. Takk for godt ferietips, der så det flott ut :-)

  SvarSlett
 5. For et idyllisk sted! Dit skulle jeg gjerne dratt - sporenstreks! Men våre daglige turer går nå 4 km fra mormorhuset til vårt nye mormorhus. Der holder vi på fra morgen til kveld - men det blir sååå fint! Jeg er i full sving med å male kjøkken og morfar er overrasket og storfornøyd. Nå får vi det lyst og luftig slik jeg vil ha det. Sesam Stasjon er ikke noe for meg, det vil si fargene i nevnte TV-serie. Vinrødt, okergult, grønn og i tillegg gammelrosa. Å fy, å fy. Gleder meg til fortsettelsen fra utflukten deres. Ha en strålende onsdagskveld. Klem Berit

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!