Jeg har hatt en stor pose tyttebær i fryseren, som jeg ville ta opp når det passet slik, og lage godt tyttebærsyltetøy av!
Her kokes Norgesglassene, og gjøres klare til å fylles med nykokt syltetøy!
Glassene står under et glasshåndkle mens syltetøyet lages.
Og her er tyttebærene kommet i gryta!
Oppskriften på Cathrines tyttebærsyltetøy:
2-3 kilo tyttebær
3-4 dl vann
1-1,5 kilo sukker
Kokes i 15. minutter. Rør inn sukkeret, og rør til det er helt oppløst.
Syltetøyet helles på rene glass, som settes på hodet til de er blitt kalde.
Det som ikke får plass i glassene, blir fint følge til neste søndagsmiddag!
Det er viktig å nyte synet av arbeidet, så la gjerne glassene stå på kjøkkenbenken natten over!
Cathrines tyttebærsyltetøy med julesmak får du oppskriften til i Hjemmelagde gi-bort gaver!
Vi har allerede testet tyttebærsyltetøyet, og det var søtt og godt!
Ønsker du et mindre søtt tyttebærsyltetøy, smaker du det til under koking, ved å ha i sukker litt og litt om gangen.
Lykke til!
*smatt smatt*
SvarSlettDet blir godt til steika og kjøttkakene.
Del det gjerne på link Your stuff party i bloggen min i dag og i morgen. Ha en strålandes dag videre.
Mhhhh ser det veldig godt. Herlige syltetøy har du laget.
SvarSlettJeg spiser altid til frokost syltetøy :-)) Jeg hadde laget
fra jordbære og fra rababre og sobær... tyttebær vi har ikke, jeg kan bar kjøpe, men selv laget er best.
Nå vi har mange epler, jeg vil bake en fin kake.
Ha en riktig fin dag. Klem fra Viola
Takk for tips.
SvarSlettDet ser virkeleg godt ut.
Eg bruka å røre rå bær og fryse, men har lurt på
å koke. Det blir rundt 0,5 kg sukker pr kilo dette ser eg.
Klem frå Anne-Mari
mmm det så deilig ut!!
SvarSlett- takk for hyggelige ord inne hos meg, og jeg må bare si, har du litt lyst til å reise til Roma, så er det bare å dra!!
- og Roma varer hele livet sies det :-)
ha en fin søndag
Jorunn