Vi har hatt et aldri så lite jubileum her hos oss, og her ser dere festbordet dekke til barn og barnebarn!
Krystallglassene (Hadeland) har jeg arvet etter min farmor og farfar, som fikk dem til bryllupet i 1927!
Mens stråmønster serviset i fajanse fra Egersund er samlet de siste årene!
Det er første gangen vi snur spisestuebordet denne veien. Men det måtte vi, for å få plass til alle!
En av kakene jeg laget var denne sjokoladekaken med karamellsmak og Smørbukk-glasur! Oppskriften fant jeg hos Ingrid Marie Widwey, men har justert den litt.
Sjokoladekake med karamell
Kakebunn:
4 egg
400 gr sukker
300 g smør (smeltes)
370 gr mel
1 ts natron
1 ts bakepulver
3-4 ss kakao
3-4 ss karamellsaus
3 dl H-melk
400 gr sukker
300 g smør (smeltes)
370 gr mel
1 ts natron
1 ts bakepulver
3-4 ss kakao
3-4 ss karamellsaus
3 dl H-melk
Glasur:
125 gr usaltet smør
1 pl. Smørbukk sjokolade
300 gr melis
litt vann
125 gr usaltet smør
1 pl. Smørbukk sjokolade
300 gr melis
litt vann
Se fremgangsmåten her.
Dekoren ble laget ved hjelp av en pepperkakeform!
Så koselig pyntet og MMMmmm,så god den kaka hørtes ut.
SvarSlettDet må prøves.
Ha en fin dag.
Klem Christina
Gratulerer med jubileet. Koselig bord. den kaken ser knasgod ut.
SvarSlettKlemz