torsdag 25. februar 2016

Dekket festbord og sjokolade kake med karamell!

Vi har hatt et aldri så lite jubileum her hos oss, og her ser dere festbordet dekke til barn og barnebarn!
Krystallglassene (Hadeland) har jeg arvet etter min farmor og farfar, som fikk dem til bryllupet i 1927!
Mens stråmønster serviset i fajanse fra Egersund er samlet de siste årene!
Det er første gangen vi snur spisestuebordet denne veien. Men det måtte vi, for å få plass til alle!
En av kakene jeg laget var denne sjokoladekaken med karamellsmak og Smørbukk-glasur! Oppskriften fant jeg hos Ingrid Marie Widwey, men har justert den litt.
Sjokoladekake med karamell

Kakebunn:
4 egg
400 gr sukker
300 g smør (smeltes)
370 gr mel
1 ts natron
1 ts bakepulver
3-4 ss kakao
3-4 ss karamellsaus
3 dl H-melk
Glasur:
125 gr usaltet smør
1 pl. Smørbukk sjokolade
300 gr melis
litt vann
Se fremgangsmåten her.
Dekoren ble laget ved hjelp av en pepperkakeform!
Og flagget vaiet selvsagt for jubilanten hele dagen!

2 kommentarer:

  1. Så koselig pyntet og MMMmmm,så god den kaka hørtes ut.
    Det må prøves.
    Ha en fin dag.
    Klem Christina

    SvarSlett
  2. Gratulerer med jubileet. Koselig bord. den kaken ser knasgod ut.
    Klemz

    SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!