torsdag 24. august 2017

Retro bruktfunn: Heklede grytekluter med vaffel mønster!

Disse søte gryteklutene med vaffelmønster, fant jeg også hos Erikshjälpen i Sverige i sommer!
Og tilfeldighetene ville det slik at jeg planla å hekle noen tykke, gode grytekluter til datteren min i nettopp vaffelmønster!
Rett før ferien klaget hun: - Nesten alle grytekluter er for små, og for tynne! Det virker nesten som de er mest til pynt?
Og det har hun nok rett i! Mange samler nok på gamle grytekluter for å skape en nostalgisk og landlig stil på kjøkkenet, ikke for å bruke dem!
I dag finnes det sikkert mange gode alternativer, slik som grytekluter i silikon, men jeg sverger nok til noen i tekstil!
Og heklet vaffelmønster sies å bli veldig tykt og godt, så jeg hadde funnet en oppskrift jeg ville bruke.
Men så viste det seg at det ikke var så enkelt som jeg trodde! Og derfor var det jo veldig fint å ha disse gamle gryteklutene å se etter!
Nå er gryteklutene overlevert min datter, som ble veldig glad for gaven!
I et senere innlegg skal dere få oppskriften på gryteklutene, og forklaringen på heklet vaffelmønster!

2 kommentarer:

  1. Dette er nesten mitt faste mønster for grytekluter. Forskjellen ligger at jeg tar 1+2 staver istedenfor 2+2, og jeg lager dem litt større. De er faktisk blitt større og større gjennom årene. Akkurat av den grunn din datter nevner. http://bestemorshage.blogspot.no/2010/10/grytekluter.html

    SvarSlett
  2. http://asalmanakk.blogspot.no/2010/04/annepalandets-grytekluter-en-slags.html Her finner du verdens beste grytekluter! De er doble! Fine vaffelklutene også, men de slår ikke Anne sine :) Eneste endring jeg gjør på dem er å hekle to staver i stedet for tre etter "taggene" Du burde prøve å hekle dem :) Jeg bruker ganske tynt garn, Mandarin petit eller tilsvarende.

    SvarSlett