Dette er kaken for den store dagen, enten det er 17. mai, dåp, eller konfirmasjon!
Her får du min egen versjon av den klassiske Charlotte Russe kaken, som jeg skrev om i Festens vinner 1!
Til en stor Charlotte Russe kake, trenger du en bolle som rommer 3 liter. Fordi jeg skulle fryse kaken, brukte jeg denne i melamin.
Til denne store Charlotte Russ kaken, trenger man 2 stk. rullekaker, og bruker i alt 4 timer.
Rullekake oppskrift:
8 egg
250 gr. sukker
250 gr. hvetemel
1 ts bakepulver
Godt bringebærsyltetøy
Fremgangsmåte:
Kle 2 bakeplater med bakepapir. Smør papirene. Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver, og vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Brer røren utover på bakeplatene, og stek de midt i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter. Legg et koppehåndkle på benken, og dryss over litt sukker. Vend kaken opp ned på håndkleet, og la avkjøle med bakeplaten over seg i 10. min. Fjern bakepapiret, bre utover syltetøy, og rull sammen med skjøten ned. Avkjøl. Skjær rullekakene i 1-2 cm tykke skiver.
400 gr. bringebær
120 gr. sukker
1 ts vaniljesukker
6 pl. gelatin
5 dl kremfløte
6 pl. gelatin
5 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Legg gelatinen i litt kaldt vann i en bolle i 10. min. Kok opp bringebær og sukker, og la det putre noen minutter. Ta av platen. Vri vannet ut av gelatinen, og tilsett gelatinen i bærene. Rør til det er oppløst. Sett til avkjøling i vannbad.
Stivpisk kremen, og tilsett den avkjølte bringebærsausen.
Fyll kaken med kremen,
og legg et lag med rullekake som bunn.
Charlotte Russe kaken pyntet og klar til servering!
En riktig god nasjonaldag ønskes dere alle!