lørdag 8. januar 2022

Solidaritets strikk for jenter i Gambia og Senegal - se hvordan du kan bidra!

I fjor sommer skrev jeg om et viktig prosjekt: Solidaritetsstrikk for jenter og kvinner i Gambia og Senegal. Link.
Om prosjektet: Veldig mange jenter i Gambia og Senegal mangler bind. I stedet bruker de filler som er ubehagelige å ha på, og som lekker. Og de blir hjemme fra skolen, enten for godt eller i mensperiodene. Løsningen er strikkede bind og innlegg, som kan vaskes og brukes på nytt.  Link.
Og til dette trenger man frivillige som vil bidra med å strikke eller sy bind. Oppskrift til strikkede bind finner du her. Hvis du vil sy bind, finner du syveiledning her.
Prosjektet har egen Facebookside der man finner oppskrifter og om hvor man kan sende bindene: Solidaritetsstrikk Gambia og Senegal.
Her ser du bindene jeg har strikket mellom jul og nyttår. Jeg har fått brukt opp mye restegarn fra klut- og håndklestrikk!
Bindene er strikket i flere størrelser, og vaskes før levering. I midten av bindet er det plass til et innlegg.
Her ser du innlegget, som jeg har strikket med dobbelt baby bomullsgarn.
Bindene har en løkke i hver ende, og festes til et bånd som knytes rundt livet.
Neste innleveringsfrist er 8. februar. Har du lyst til å bidra, så er du hjertelig velkommen til det!

1 kommentar:

  1. For et fint prosjekt! Mensen byr på utrolig mange problemer for unge kvinner verden rundt uten at det får oppmerksomhet. Jeg husker det var flaut å kjøpe bind! De ble pakket i nøytralt gråpapir på butikken, men siden ingen andre varer var pakket sånn, skjønte jo alle hva vi ungjenter kjøpte! De første årene brukte jeg også bind som var festet i et bånd rundt livet. Håper dine strikkebind kommer til nytte og hjelp for unge kvinner. Veldig bra start på det nye året!

    SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!