søndag 2. juni 2024

Rabrabragøt med smak av søte barndomsminner!

Gleden var stor da jeg oppdaget at rabarbraen vår var frodig og fin i år også!
Og da var ønsket om rabarbragrøt ikke så veldig langt unna! 
Oppskrift på gammeldags rabarbragrøt
2-3 store stilker rabarbra
5 dl vann
1,5 dl sukker
1/2-1 ts vaniljesukker
3 ss potetmel

Slik gjør du:
Skjær rabarbraen i biter. Kok opp vann, rabarbra og sukker. Kok i 8-10 minutter. Ta av platen. Smak evt. til med mer sukker. Rør ut potetmel i litt vann, og tilsett det i en tynn stråle mens du rører. Gi et lite oppkok, og hell over i en skål.
La skålen stå på benken med et kopphåndkle over seg frem til servering.
Oppskriften er beregnet på 3-4 porsjoner, og er fin å doble. Serveres med melk og sukkerstrø.
Rabarbra er fin å bruke ut over vinteren. Se Cathrines smak av sommer-kake
Skjær rabarbraen i biter, og frys ned til senere bruk.
Rabarbragrøten var himmelsk god, og med en smak av søte barndomsminner!

1 kommentar:

  1. Dette er godt! Rabarbrasuppe og pai smaker også med en kremtopp. Dette er virkelig barndomsminner. Synes å huske at alle hadde en rabarbrarot før i tida. Smak av sommer, så absolutt.

    Klem Ingunn

    SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!