Oppskrift på gammeldags rabarbragrøt
2-3 store stilker rabarbra
5 dl vann
1,5 dl sukker
1/2-1 ts vaniljesukker
3 ss potetmel
Skjær rabarbraen i biter. Kok opp vann, rabarbra og sukker. Kok i 8-10 minutter. Ta av platen. Smak evt. til med mer sukker. Rør ut potetmel i litt vann, og tilsett det i en tynn stråle mens du rører. Gi et lite oppkok, og hell over i en skål.
La skålen stå på benken med et kopphåndkle over seg frem til servering.
La skålen stå på benken med et kopphåndkle over seg frem til servering.
Rabarbra er fin å bruke ut over vinteren. Se Cathrines smak av sommer-kake.
Dette er godt! Rabarbrasuppe og pai smaker også med en kremtopp. Dette er virkelig barndomsminner. Synes å huske at alle hadde en rabarbrarot før i tida. Smak av sommer, så absolutt.
SvarSlettKlem Ingunn