tirsdag 24. mars 2009

Spisestue i moderne, gustaviansk stil!

Den gustavianske stilen er noe jeg aldri blir lei, og som jeg stadig vekk kommer tilbake til når jeg ser på interiør. Det er noe med det lyse, luftige og lette, den enkle stilen, og de lyse fargenyansene. Og så minner det meg om min farmors hjem, som hadde en stor, gammel byleilighet fylt med vakre møbler, og mye var i denne stilen.

I fjor hadde vi kommet frem til at det var helt påkrevd med ny spisestue, ettersom familien vokste, og trengte mer plass rundt spisebordet! Det var ikke'no bare, bare, siden vi allerede hadde en hvitmalt bonderokokko spistestue som vi var veldig glad i. Men letingen førte ikke frem sånn med en gang. Helst ville jeg ha noe gammelt, med patina, men det fant jeg aldri.

Det skulle gå 1/2 år før valget endelig falt på Mathilde fra Skeidar - en spisestue i moderne, gustaviansk stil, i lyse grått med hvite detaljer! Utrolig nok ventet vi så lenge med å bestemme oss at den kom på salg, så da endte det opp med bord med 2 ileggsplater, 12 stoler og et nydelig vitrineskap!

Stolene hadde mørke grått trekk, og det ble øyeblikkelig trukket om i storrutete blått og hvitt - ikke noen overraskelse for dem som kjenner meg!

På hedersplass midt på bordet, står en bryllupsgave fra gode venner, og løperen er hjemmevevd i svensk lin, kjøpt under en ferietur i fjor sommer! Suppeterrinen er i Blå Bayreuth fra tyske Bavaria, et porselensservise som gikk ut av produksjon for noen få år siden, og som vi er så heldige å ha både i frokost-, middag- og kaffeservise. Lampen er en Tiffany lampe, som jeg falt pladask for, og i vinduskarmene står to messinglysestaker, som er arvegods etter min kjære farmor! Så da er det "dukat och klart"!

3 kommentarer:

 1. Dette var en koselig blogg!

  Ha en fin vårdag!

  Hilsen Ljo :O)

  SvarSlett
 2. Spisestuen er bare nydelig :)
  Og med det smårutede blå stoffet på stolene ble den perfekt :)

  Klem,Kari

  SvarSlett
 3. Takk for kommentar!
  Ha en kjempe fin kveld (må vel jeg si nå...)

  Hilsen Ljo :O)

  SvarSlett