lørdag 22. oktober 2011

Farmor-kroken i bruk!

For en stund siden fikk dere se dette søte, lille kjøkkenskapet, som har fått en fin plass i farmor-kroken! Jeg skrev om det her og her!

Men nå er tiden endelig kommet for å ta i bruk det nye kjøkkenskapet! Problemet har vært at jeg har ikke klart å bli helt enig med meg selv om hva jeg skulle legge i skuffer og skap! Valgets kval, altså!

Men plutselig en dag sto det klart for meg at det måtte bli et lite lintøyskap! Et som kunne romme kjøkkenhåndkler- og kluter, som var i daglig bruk, samt gamle, fine linhåndkler, som jeg har samlet meg opp gjennom årene!

Disse fikk seg nå en omgang i vaskemaskinen, og hang på snoren en fin solskinnsdag, der de ble naturlig bleket, og fikk igjen en ønsket, hvit kulør! Og etter noen timers innsats ved strykebrettet, så de slike ut!

I Danmark fant jeg en voksduk med stråmønster, som har ligget på kjøkkenbordet vårt i lengre tid, noe som har vært både pent og praktisk! Og en liten rest av den var fint å ha i bakhånd, for den endte nå opp i skuffene og hyllene! 

Voksduk har jeg faktisk brukt tidligere som "hyllepapir", og det synes jeg har fungert veldig bra! Det er mer solid og mer varig enn et vanlig hyllepapir.

Og så er det jo mange flere mønster å velge mellom, enn de få rullene med hyllepapir som du finner - hvis du er så heldig å finne det - i kjøkkenutstyrsbutikken! Jeg lar voksduken lufte seg en ukes tid før jeg tar den i bruk innvendig i et skap, for ellers kan det lett bli vokslukt i skapet!

Og mens jeg bestemte meg for hvordan jeg skulle plassere ting i skap og skuffer, laget jeg en aldri så liten omgang med mine berømte kanelboller (oppskrift her!), slik at vi riktig kunne feire at kjøkkenskapet nå offisielt var tatt i bruk!

Så nå er det kort vei til skuffer og skap, når behovet for et kjøkkenhåndkle- eller klut skulle melde seg! Og oppå farmors gamle kjøkkenvekt, troner noen av de gamle, håndvevde kjøkkenhåndklene!

Meningen er at jeg skal bruke de gamle håndklene - ikke bare la de ligge i en skuff hvor ingen ser dem! Og å bruke dem, skal jo være det aller beste for å holde dem hvite og fine!

og en GOD HELG!

10 kommentarer:

 1. Kjempefint skap,glimrende til kopphånduker og diverse.Det er du som er på utkikk etter Blå Sissel?Skal ha deg i bakhodet.Ikke sett noe på en stund,foruten en bruktbutikk på Grunerløkka,men der er det veldig dyrt...
  ha en fin lørdag
  klem

  SvarSlett
 2. Nydelige håndklær:DDDD Har noen, men ønsker meg flere. Klemz Grethe

  SvarSlett
 3. hei.
  å så kjekt å bruke skapet til dette, nydelig linhåndkler du har, klart de må brukes.
  skjønt dette skapet er,
  ha en fin fin helg vennen.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 4. Koselig å oppbevare nettopp slike gamle linhåndklær i skapet i farmorkroken. Så mange fine du har!:)
  Jeg var så heldig å arve en del for litt siden og noen ligger også fremme, slik som deg, på en gammel vekt og i et gammelt trau. Jeg bruker dem ofte til baksteklede, mens baksten heves:) Det er så koselig.
  En herlig lørdag ønskes deg og dine:)
  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 5. Så koselig det ble, Cathrine! De er gull verd de gamle kjøkkenhåndklene. Kjøpte noen via en nettbutikk i Sverige tidligere i år - de hadde selvsagt mitt monogram på. Kjempelekre, selv om de ble en smule dyre!! Men pytt sann - de pynter opp og da er det helt i orden.
  Skapet ditt ble som nytt, og ideen med voksduk i skuffer og hyller var jo genial!
  Nå sitter jeg her å venter på at morfar skal komme tilbake fra sin nesten daglige løpetur (den som bare hadde vært så sprek du). Vi er barnevakter for to-åringen i helga og fet er et garasjesalg som lokker oppe i gata her.
  Ønsker deg og dine en hyggelig helg!

  Klem fra Berit

  SvarSlett
 6. Skulle ønske jeg hadde plass til et sånt skap. Har både gamle lintøyhåndklær, vekt (grønn sånn som du) og kanner. Den kroken ble helt herlig. Ha ei flott helg.
  Klem

  SvarSlett
 7. Vilken bra idé att använda vaxduk i skåpen. Det måste jag nog prova. Du har gjort så fint.
  Mariette

  SvarSlett
 8. Så fin voksduk. Og så koselig det ble i skapet, så koselig at du koste deg med å pynte, og så deilig med hjemmebakst! Fortsatt god helg.

  SvarSlett
 9. Så koselig innlegg. Om jeg legger godviljen til kan jeg nesten fornemme den gode lukten av tøy som har fått tørket ute. Skulle gjerne hatt voksduk med stråmønster selv, den hadde passet utmerket til mitt servise med dette mønster.

  SvarSlett
 10. Det ble riktig en koselig og velstelt krok. Nesten så jeg kan kjenne duften av nystrøket lin og bomull.
  Jeg bruker også voksduk, eller plast*S*duk i skuffer og skap. Veldig fornøyd med det.
  Kos deg videre på ditt trivelige kjøkken - Liv

  SvarSlett