mandag 9. august 2010

Fritt etter Fana!

Som jeg nevnte i min etterlysning etter en Odd Molly kjole i det forrige innegget (se her), var det en oppskrift i Familien (nr. 10/2010), som satte i gang hele kjolelysten! Men, som flere av dere har påpekt, så er det jo egentlig bare å ta frem symaskinen, og sy en liknende kjole selv! Jeg tar hintet, og ser ikke bort fra at det blir nettopp slik!
Men, nå var det egentlig noe annet jeg ville vise dere, nemlig denne flotte varianten av en Fana- kofte: Bolero - fritt etter Fana, som designeren Sidsel J. Høivik har komponert! Jeg falt rett og slett pladask for denne utgaven, og gikk straks i gang med å planlegge min egen versjon - en Fana jakke!
Og i den prosessen fant jeg ut at designer Sidsel J. Høivik hadde sine egen hjemmeside - se her! Jeg tok kontakt med henne, og fikk svar på noen spørsmål, samt noen gode tips og råd, og nå har jeg da kommet et ganske godt stykke på vei med min Fana jakke!
Etter at disse bildene ble tatt, har jeg nesten fullført bolen, og ermene blir fin kveldskos, når vi i dag setter kursen for Gudbrandsdalen med vårt lille hus på slep! Jeg er spesielt spent på hvordan det blir med broderier og heklekant på min variant, for dette blir jo kronen på Fana-verket!


21 kommentarer:

 1. Så lekkert det ble, og så kjekt med ekspert hjelp av damen som har laget oppskriften. Det er alltid gøy å gjøre sin egen variant når man lager ting synes jeg... Lykke til med kjolesømmen...
  Hilde

  SvarSlett
 2. Det blir kjempe fint!
  Lykke til med sluttspurten.
  Klem Igi

  SvarSlett
 3. Dette blir veldig fint. Spent på å se det ferdige resultatet. det blir spennende og garantert kjempefint!!
  Takk for reklame...;-)
  Hilsen Sidsel

  SvarSlett
 4. Den fana varianten der var jo bare nydelig...og så flink du er som lager din egen...er spent og se når den blir ferdig:)
  Kos deg i Gudbrandsdalen...den er bare vakker....især sør Fron:)
  nyt dagen
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 5. Hi Catharine I look forward to the result of the bolero.
  Have a nice day, hugs Willy

  SvarSlett
 6. Hei Cathrine
  Nå er det lenge siden... sommeren er jo så travel og hektisk. Morsomt å titte inn til deg igjen.
  herlig bolerojakke etter fanakoftemodell...takk for tipset.
  Du må ha en god uke.
  klem...Ellen

  SvarSlett
 7. ååå noe så flott,så herlig.
  du er kjempeflink.
  ønsker deg en fin dag.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 8. Dette var skikkelig flott, blir spennende å se det ferdige resultatet. Lykke til videre. Heldige dere som skal på tur med campingvogn. Klem

  SvarSlett
 9. Det er så gøy og inspirerende å lese din kreative blogg :)Så mange morsomme prosjekter du har på gang!

  SvarSlett
 10. Jeg kjenner en dame som har strikket to slike fanajakker. Selvfølgelig i forskjellige farger.... Men begge jakkene ble utrolig fotte - hver på sitt vis. Er spent på hvordan din blir.

  SvarSlett
 11. Hei igjen, Cathrine.
  Jeg synes boleroen var så fin, at jeg kunne tenkt meg en slik selv. Tok kontakt med Familien og fikk oppskriften tilsendt på mail. Er litt usikker på hvordan broderiene skal syes, men kanskje du kan vise et bilde i bloggen din når du kommer så langt? Lykke til, Cathrine. Klem

  SvarSlett
 12. Her gleder meg til du blir ferdig, det ser flott ut!!
  klem fra meg;)

  SvarSlett
 13. Nydelig, blir lekkert når kjolen på et eller annet vis er i hus også.

  SvarSlett
 14. Bonjour Cathrines, ce tres tres joli pull, felicitations ! et vous vous preparez deja a l`hiver ? Moi, je n`etais pas encore aux vacances alors je ne pense pas encore a l`hiver car je n`aime pas le froid. amicalement, ewa

  SvarSlett
 15. Oi og wow! Den Fanakofteutgaven der var heklt knall:)! Kanskje jeg må smuglåne Familien av tanten min?? Mest for å se bildene, for foreløpig begrenser det seg litt med hva jeg får til av strikkeoppskrifter... Men altså, den gleder jeg meg til å se ferdig, for modellen var helt rå, og gleder meg til å se hvordan din blir. Får håpe du finner kjolen du leter etter osgå:)

  SvarSlett
 16. Det kommer helst sikkert til å bli en kjempelekker jakke. Så gøy å lage sin egen på denne måten. Du har jo valgt andre farger enn designeren også. Gleder meg til å se denne ferdig. Lykke til;)

  Jeg har akkurat lest i bøker av Annemor Sundbø, hun som har samlet på gamle utgaver av genser-mønstre hun har funnet i fillehaugen...og som oppfordrer til å lage sine egne design ved å ta i bruk de gamle mønstrene. Dette du nå gjør vil jeg si er helt i henns ånd.

  SvarSlett
 17. Dette blir en kjempeflott sak.

  Ønsker deg lykke til med kjolen. Det skal bli spennende å se resultatet.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 18. Hei snupp!
  Innom og hilser på!
  Skjønne farger du har valgt, jeg har ALLTID ønsket meg en fanakofte...husker de var ganske "hot" da jeg var ungdom!
  Skulle ønske jeg var like flink på pinnene som deg!
  Klem, M

  SvarSlett
 19. Du är en riktigt kreativ dam! Både Odd Molly kjolen och jackan är verkligt fina. Så härligt att du tar dig an det på en gång och gör din egen!
  Lycka till!

  SvarSlett
 20. Kjempeflott jakke! I hvilket blad fant du oppskriften?

  SvarSlett
 21. Flott side du har Cath :) Moro for meg som bor i Qatar paa 15de aaret, med litt inspirasjon fra Norge.

  Heidi

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!