tirsdag 15. november 2011

Drømme-komfyren!

Bilde er  lånt fra Rustne ting og Gammelt redskap!
Min drømmekomfyr er ikke en supermoderne high tech ovn med alle mulige funksjoner, som tenker selv, og nesten serverer ferdig stekt søndagsstek, før du har fått snudd deg og dekket på bordet!

Nei, kriteriet for min drømme-komfyr er ikke overaskende nok basert på ren, skjær nostalgi! Og det er jeg ikke redd for å si!
For her er det ikke snakk om å gjøre det enkelt for seg selv, og ønske seg en komfyr som kan bli din beste kjøkkenassistent noe sinne! Nei, her snakker vi om kos og hygge og tradisjonell matlagning, slik bestemor gjorde det!
For den rette komfyren kan være et rent smykke på kjøkkenet, og sogar brukes som et møbel, hvis den ikke lenger virker. Denne lille søtnosen, som står i vinduet til Marita-butikken i Oslo, har jeg siklet på veldig lenge!
Og hadde vi ikke hatt et så lite kjøkken (mitt T-kjøkken skrev jeg om her!), ville jeg absolutt tenkt seriøst på å skaffe meg en nostalgisk komfyr som en ren dekorasjon!
Denne komfyren står på ett av mine "smultron ställen" - det vil si i en kirkelig gjenbruksbutikk rett over grensen - og den ser jeg lenge på ved hvert besøk!
Så drømmen og notalgien lever videre! Og som Bygårds-mannen pleier å si: - Vi får se hva fremtiden vil bringe!

7 kommentarer:

 1. Nostalgi til tusen <3 skikkelig sjarmerendes :)

  SvarSlett
 2. Det är verkligen nostalgie. Dem gamla bilderna är jättefina till inlägget.Det är bara att drömma vidare.
  Kram
  Anje

  SvarSlett
 3. Sånne søte drømmer har jeg nok ikke plass til på mitt veldig lille kjøkken. Vår ovn var nye da vi flyttet inn for seks år seiden, av den enkle og "gammeldagse" sorten. Helt oki. Mens så var det en sønn som skulle selge huset sitt i Sverige, og da måtte okmfyren følge med, og den var litt mangelfull den han hadde, så da byttet vi. Så nå har jeg varmluftsovn, og med en skuff under som mangler fronten. Ikke helt vakkert, og ikke syntes varmluft er det helt store heller. Så nå ønsker jeg meg en ny ovn, med vanlige plater og ikke luft:DDDD Hvit og helt enkel:DDDD Jeg vil nok heller brukt pengene på en skikkelig kaffemaskin:DDDDD Klemz Grethe

  SvarSlett
 4. Det er helt utrolig hvordan gamle ting opplever en ny vår! Min gamle farmor hadde en slik hvit emaljert magasinkomfyr. Det var ikke få kilowatt hun kunne hente fra den. Selv ønsker jeg meg egentlig en gammeldags vedkomfyr i stua. Sånn med messingstang og greier. Tenk så koselig - og så greit om strømmen skulle gå. Da hadde det blitt middag på morfar lell.
  Og ellers kan en jo bare bruke den som en vanlig ovn. Flotte bilder som alltid, og selvsagt må jeg titte innom alle sidene du henviser til. Hyggelig gjensyn med ditt T-skjøkken forresten.
  Ha en fin kveld!
  Klem Berit

  SvarSlett
 5. Skulle selvsagt vært T-kjøkken!

  SvarSlett
 6. Da jeg var barn hadde vi sånn komfyr som på det første bildet, og naboen hadde maken til din drømmekomfyr. Veldig moro å se dem igjen!!

  SvarSlett
 7. Tenk da disse ovnene kom på markedet! Da var husmødrene glade, det var da det fantes husmødre! Smak på ordet husmødre!!! Tenk at huset hadde en mor! Det kunne huset mitt trenge også, men så får huset nøye seg med at jeg er innom og koser meg i det! Jeg ønsker meg en svart gammel vedovn til kjøkkenet mitt for det er veldig trivelig med mat laget på vedovn! Selvsagt med messingstang! Flotte bilder!!! God tirsdag! Hilsner fra Anne Marit

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!