fredag 2. mars 2012

Årets Saga - jeg velger meg mars!

Så er vi endelig inne i MARSmåned, og kan høre det drypper fra taket, og kjenne vårsolen i ansiktet! Og fra blomsterbedet strever ørsmå løkblomster seg opp gjennom jorden, og ser dagslyset for første gang i år!

Jeg har igjen lest i Elsa Beskows "Årets Saga" fra 1927, som tar for seg alle årets måneder, og hva som er typisk for dem! Med nydelige illustrasjoner og dikt (til norsk av Inger Hagerup), gir hun oss en fantastisk reise gjennom året!

Og for mars måned er det Mars-mannen med det lange skjegget, som forteller oss at vi ikke må ta våren på forskudd, men vente tålmodige på den virkelige vårmåneden, April!

For vi vet jo at det er veldig lett å la seg lokke til å kle av seg altfor mye så altfor tidlig, og så ende opp med en skikkelig vårforkjølelse!

Så det er nok best å være litt tålmodig, og vente på at Mars-mannen gjør seg ferdig med vinteronna si, og gjør alt klart til våren og sommeren! Du kan kjøpe plakat av Mars-bildet her!

Og imens kan vi glede oss over de første hestehovene, og plukke så mye vi orker, til mugger, vaser, kopper og eggeglass! Med ønske om en god, vårlig helg!
14 kommentarer:

 1. Hej dear Cathrine, lovely start into March. I hope everything is well.
  Have a nice weekend, klem

  SvarSlett
 2. Så koselig skrevet *S*
  I år var det nesten så været narret april i februar - sneklokker i februar er IKKE vanlig her i dalstrôka innafor. Hyggelig er det lell.
  Jeg er så "uheldig" å bo i et område med sur og lite leirholdig jord, så hestehoven er en sjelden gjest her, dessverre. Kos deg med dine gule optimister - god helg fra Liv

  SvarSlett
 3. Bøkene til Elsa B. er nydelige! Og denne her er intet untak. Du er så flink til å formidle stemninger i innleggene dine!
  I dag er det et aldeles nyyydelig vær her i vår lille hvite by. Det har det foresten vært en god stund nå. Jeg har vinterferie, og koser meg glugg ihjel. I går hang jeg opp perleblomster ved ytterdøra, og da lurte morfar på om jeg hadde tatt feil av årstiden?? Jeg skulle gjerne hatt vaskehjelp, men måtte ta helgerengjøringen selvi dag (som vanlig). Utrolig hvor mange "leieboere" som dukker opp når solen skinner gjennom vinduene! Skulle tro vaskebøtta hadde stått urørt siden jul! Er over huset hver uke, men aller innerst i de aller innerste krokene går jeg over med harelabb i mørketiden. Men nå er jeg ferdig for denne gang og nyter et stille øyeblikk før siste rest av broderingen. Kos deg med de små gule hestehovene og løkblomstene som titter opp i bedene dine. Ønsker deg en hyggelig helg.
  Klem Berit

  SvarSlett
 4. Så koselig bok!!

  God helg til deg!
  -Mari

  SvarSlett
 5. Deilig av vi endelig får vårtegn!

  Nydelige boken fra Elsa Beskows. Flott innlegg.

  SvarSlett
 6. Man blir jo litt våryr, men husker jo at det aldri var småsko eller knestrømper før 17.mai:O)
  Ha ei riktig god helg, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 7. Vi er også veldig glad i den boken, den er så fin!
  Ønsker deg en herlig mars-helg, vår eller ikke :)
  Klem Anette ♥

  SvarSlett
 8. Fin lille bog om årstiderne! Hver har sine kendetegn og ingen af dem vil jeg undvære.
  Hav en fin weekend!
  Klem Helle:-

  SvarSlett
 9. Elsa Bescow er en av mine favoritter også. Får nesten lyst til å flytte inn i disse bøkene som oser av renhet og uskyld. Riktig god vårsøndag til deg!

  SvarSlett
 10. Koselig:)
  God helg til deg,klem:)

  SvarSlett
 11. En koselig bok! Vanskelig å holde våryrheten tilbake:-)
  Er i Bath i England og her er det enda mer vår enn hjemme. En fantastisk plass:-)

  Ha en god søndag!
  Klem:-)

  SvarSlett
 12. Å, no har jeg kosa meg!
  Både med bilder fra kjente plasser på Grand Canaria, fortellingen om mars og ikke minst litt historie om Burleigh!

  Jeg fikk svar på hvorfor mine gamle Egeresund tallerker har akkurat likt mønster?
  Men at de finnes i sort og lilla har jeg ikke vist og aldi sett..
  Herlig, Tusen takk for alt du deler.
  Og forresten så har jeg begynt å jobbe i en flott interiørbutikk som selger Burleigh:o)
  Venter spent på at vi skal få inn krus som er litt runde. Dette har jeg bedt om, fordi jeg synes de andre er litt stram til resten av settet..

  TAKK for titten og klem fra meg

  SvarSlett
 13. Åh... så herlig innlegg du har skrevet, ble glad i hjerterota av dette, jo:))
  Tusen takk for kjempehyggelig kommentar inne hos meg, velkommen igjen!

  Siden det har vært så flott vær i det siste, kan man jo begynne å lure på om våren har kommet, så tidlig??:) Man kan jo enda bli lurt, mars er en luring;))

  God uke til deg!
  Klem Janne:)

  SvarSlett
 14. Åh... så herlig innlegg du har skrevet, ble glad i hjerterota av dette, jo:))
  Tusen takk for kjempehyggelig kommentar inne hos meg, velkommen igjen!

  Siden det har vært så flott vær i det siste, kan man jo begynne å lure på om våren har kommet, så tidlig??:) Man kan jo enda bli lurt, mars er en luring;))

  God uke til deg!
  Klem Janne:)

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!