onsdag 7. mars 2012

I love Marius!

Marius mønsteret fra 1953 er blitt mektig populært igjen, og jeg klør i fingrene etter å strikke Marius gensere til barnebarna! Den vanlige utgaven med rett hals er vel og bra.

Men den nye varienten med rundt bærestykk, synes jeg er veldig fin! Da slipper man en masse  monteringsarbeide i etterhånd, og halsen kan lages høy, hvis man ønsker det.

Du finner oppskriften i heftet "Tema 30 Klassikere 0-4 år" fra Sandnes Garn. I samme hefte finner du også denne søte tunikaen, vognteppe, body, selekjole m.m. i Marius mønster!

Og i lys av Marius-mønsterets popularitet, selger Princess-butikken nå bl.a. sengetøy og håndkler, som du kan kjøpe her!

På spørsmål til Bygårdsmannen om han kunne tenke seg en Maruis genser, var svaret definitivt ja!
- Men ikke i ull da!

Så da gjelder det å finne noe passende garn i supersoft bomull, og kanskje velge dette supertøffe motivet her? Det fant jeg hos Uten en tråd her!

Oppskriftshefter til forskjellige Marius gensere finner du en fin oversikt over her!

Så da gjenstår det bare å se om det er Bygårdsmannen eller barnebarna som trekker det lengste Marius-strået!


12 kommentarer:

 1. Hej Cathrine, I love Marius too ;)
  Have a nice day, klem

  SvarSlett
 2. Det mønsteret er kjempe fint:)
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 3. Ingen mønstre garn slå marius!!!! Jeg strikket marius-gensere i julegaver til barnebarna den jula da jeg hadde to stykker + et bonus barnebarn å strikke til Økologisk naturfarget Merino ull. Mykt og godt og garantert kløfritt. Vi som har vokst opp den gang ulla klødde, vi er nok litt vanskelig på det med ull, he-he. Jeg har nå planer om å strikke gensere til barnebarn, sønner og Gubbe, men det blir sikkert gjort når potetene er like store. Men fint er det. Til slutt et spørsmål: Den boka jeg vant, hvilke forlag skulle den komme fra? Har nemlig meldt meg på kurs til sommeren, på raulandsakademiet i Telemark....i trykking på skinn, så den hadde passet bra. For ellers kjøper jeg den selv, da jeg virkelig ønsker meg denne boka. Men jeg husker ikke hvilke forlag som har den. Klem Grethe

  SvarSlett
 4. Det er så stilig slik som tradisjonelle mønstre blir brukt.Mye fint du har samlet. :))

  SvarSlett
 5. Ja de er kjempe fine og har lyst å strikke jakke til meg selv når jeg er ferdig med det jeg holder på med...men det kan ta tid så det er godt at den ikke går av moten...

  Fin kveld til deg

  Klem

  SvarSlett
 6. Marius er en sikker ener hos meg både på den ene og den andre måten!
  Fra jeg gikk på gymnaset og frem til i dag har det nok blitt en 10-15 stykker, både store og små. først til meg selv, så til venner, en gammel onkel, ektemann, barn og barnebarn. Kjempekoselig å strikke det mønsteret.
  Nå er bunaden snart ferdig, kanskje det blir en ny Mariusgenser da??
  Ønsker deg en fortsatt fin uke!
  I morgen og fredag skal jeg være rektor (ledelsen er borte og jeg vikarierer).Spennende igrunnen.
  Klem Berit

  SvarSlett
 7. http://kongladesign.wordpress.com/7. mars 2012 kl. 23:28

  Så herlig å se disse bildene! Mimre, mimre... - blir liksom aldri lei av denna Marius'n. Jeg dreiver med ett trekk til tennbrikkettboksen i dette mønsteret og Pt5 sport garn. Min datter ønsker seg veldi en slik genser til bursdagen den 19 mai, så det passet veldig fint for meg med detta innleggget akkurat nå.Lykke til med prosjektet!!!
  Klem Tove

  SvarSlett
 8. Dette er en av de flotteste klassikerne!
  Tror nok ikke jeg ville valgt "kjolegarnet" til mannen, men er han av typen som klør, så er jo Drops Merino extra Fine et bortimot kløfritt garn, jeg bruker det til luer...og lerkegarnet, men da blir det en tynnere utgave;)
  Nyt dagen, her skinner sola;)
  Klemmings;)

  SvarSlett
 9. Her var det vårlig ;-) Og Marius har jeg virkelig sansen for. Har tatt vare på 2 kofter i Mariusmønster som sønnene mine brukte på 80-tallet. Strikket i Triplex og like fine den dag i dag. Kanskje kommer det barnebarn som kan bruke de?

  Takk for hilsen. Sikkerhet må man tenke på hele tiden, kanskje spesielt i ferien.

  Ha fortsatt en fin dag!

  SvarSlett
 10. Flotte Marius mønstre!
  Ønsker deg en herlig torsdag ♥
  Vil du vinne 4 nummer av BoligDrøm kan du prøve lykken inne hos meg nå :)
  Klem Anette

  SvarSlett
 11. Marius er topp! Sønnen og datteren har "bosatt" seg i hver sin genser:-) og ser nå ut som verdens sunneste og norskeste ungdommer:-)
  Lykke til med strikkingen. Jeg tipper barnebarna trekker det lengste strået:-)

  God helg!!!

  Klem fra meg:-)

  SvarSlett
 12. Herlig!
  Heldige er de som får genser av deg!

  Jeg elsker det marius-mønsteret! Og liker spesielt dette nye med rundt mønster øverst.

  Lykke til med strikkinga!

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!