lørdag 8. mars 2014

Gratulerer med Kvinnedagen!

I dag på årets Kvinnedag, vil jeg utbringe en skål og en hyldest til alle de som har kjempet frem kvinners rettigheter - rettigheter som mange i dag tar som en selvfølge!
I fjor feiret vi at kvinner i Norge hadde hatt allmenn stemmerett i 100 år, og det var ikke uten kamp!
Her den norske gruppen i stemmerettsmarsjen (Womens Suffrage Parade), New York i 1911. Fotograf: Underwood & Underwood. Eier: Nasjonalbiblioteket.
http://www.nrk.no/kanal/nrk_gull/1.6505871
Da jeg var nybakt mor hadde vi 6-12 ukers mammapermisjon - milevidt fra dagens ordning! Her fra 8. marstoget i Oslo 1975!
I år er det reservasjonsretten som er blitt en viktig kampsak, og som gjør at mange - noen for første gang - vil gå i 8. marstoget!
https://www.facebook.com/honsestrikk?ref=stream&hc_location=timeline
Dagens kreative bidrag til kvinnedagen er oppskriften på disse herlige rødstrømpene i hønsestrikk, som du finner hos Hønsestrikk her!
 
Ha en flott kvinnedag!

3 kommentarer:

 1. Flott innlegg !
  Gratulere med dagen !

  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
 2. Et fint lite tilbakeblikk fra historien. Vi tenker ikke alltid over hvor mye som har forandret seg til det bedre! Men fremdeles er det ting å kjempe for. Takk for fint innlegg!

  SvarSlett
 3. Gratulerer til deg også! Vi er kommet langt, men jammen er det langt igjen også.

  God lørdagskveld til deg!

  Klem

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor godkjennes nå alle kommentarer av meg før de publiseres. Ha en fin dag!