tirsdag 6. april 2021

En grønn vase fra min farmors skattkammer!

Denne Magnor-vasen fra 1950-tallet sto i alle år på min farmors kamin. Det ble hvisket om at det hadde vært en friergave, men at frieren ble vist døren!
Og nå står den hos meg, og tar seg flott ut med pinseliljer i!
Magnor-vasen ble en husmorhit på 1950-tallet, og ble reklamert for i annonser som denne!
Husmorfilmen "Slik vil vi ha det" ble vist på kinoer rundt omkring i landet, og var veldig populær! I hovedrollene: Rolf Kirkvåg og Eva Bergh. Husmorfilmene var rene reklamefilmer, men er moro å se på nå i ettertiden lys!
Magnor Glassverk fikk også god omtale av sine produkter i "Slik vil vi ha det", og i hyllen skimtes små bobler-vasen! Se filmen her.
Dekoren i vasen er ørsmå luftbobler som danner et fint, symetrisk mønster. 
Det blir sagt at vasene holdt en meget høy kvalitet, og at det var takket være de flinke glasssblåserne hos Magnor Glassverk. 
Formgiveren av vase nr. K671 var Eystein Sandnes, som var ansatt på Magnor Glassverk 1951-55. Glasskunstner Arne Lindaas, som var ansatt der 1949-51, kan også ha bidratt til dette designet.
Vasen kom i fargene Magnor-grønn, Magnor-rød og Magnor-blå. Foto: Audun Kristian Braseth.
Lese mer om Magnor Glassverk sine 1950-70 talls design her, eller i Facebook-gruppen Glass fra Magnor Glassverk - Dokumentsjon og bilder.
Jeg kommer til bruke farmors vase mer, og kanskje vil jeg se etter denne vasen i flere farger!


3 kommentarer:

  1. Hej Cathrine, lovely story from your farmors friergave vasen. Very special to have it. Lieve groet Willy

    SvarSlett
  2. For en skatt! Og så morsomt at du har funnet så mye stoff om vasen! Du er så flink å lage historier rundt det du blogger om! Det er alltid interessant å lese! :)

    SvarSlett
  3. A beautiful vase I like this green colour and it’s shape.

    SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!