Vi har alltid hatt filleryer på kjøkkengulvet, men dessverre har de nyproduserte vi kjøpte ikke tålt vask! Og det er verken økonomisk eller særlig miljøvennlig!
Så da jeg fant et gammelt, hjemmevevd filleryeteppe, som ville passe fint under kjøkkenbordet vårt, til salgs på Finn, slo jeg umiddelbart til og kjøpte det!
Og da teppet kom i posten, oppdaget jeg at det var veldig fint vevd, og uten slitasje av noe slag! Kanskje det hadde ligget i en finstue?
Når filleryer skal vaskes i maskin, må du være sikker på at vaskemaskinen vil tåle vekten av dem. Vår maskin tar 9 kg.
Se hvordan du vasker filleryer på den gammeldagse måten hos Städbloggen, og se her for flere tips og råd.
Før jeg la på den nye filleryen, fikk den seg en omgang i vaskemaskinen på 40 grader, og en god dose av mitt eget skyllemiddel! Se Slik lager du en allergi- og miljøvennlig tøymykner selv!
Nå kan vi glede oss over filleryeteppet i mange, mange år, og jeg sender en vennlig tanke til den som en gang vevde det!
I vårt samfunn kaster vi så mye klær og tekstiler og vet ikke hva vi skal gjøre med dem. I gamle dager endte de opp som filleryer. Under OL på Lillehammer lånte Husfliden ut vevstoler til private fordi de skulle bruke rommene til noe annet. Mor fikk låne en, og hun vevde mange vakre filleryer som vi barna har fordelt mellom oss. Det er veldig koselig å ha filleryer som mor har vevd, både på hytta og her hjemme.
SvarSlettFlott at du fikk dette vakre teppet. Jeg elsker vevearbeid... vel egentlig nesten alle håndverk:-))) For en tid siden tok jeg et ukelangt kurs på en stor håndvevstol... det var så fint. Jeg vevde en stor duk og små løpere og sjal. Dessverre var det ikke mulig å forfølge det videre.
SvarSlettMange hilsener til deg. Viola
Der har du gjort et røverkjøp! Kjempefint teppe! Jeg har vevde "matter", som jeg kaller det, både på kjøkkenet ,stua og badet. Jeg får kjøpt dem på den lokale vevstua.
SvarSlettKlem