onsdag 12. januar 2011

Far & sønner i Space Invader-luer!

Det ene tar det andre, slik er det jo gjerne, og Arne & Carlos sine strikkede julekuler satte meg på sporet av deres nydesigned luer! I grevens tid, kan man si! For jeg rakk akkurat å strikke en overraskende lue til min sønn til jul, og den falt veldig i smak hos tvillingpappa'n!
Luen har et såkalt Space Invader-mønster, som er laget etter inspirasjon fra et japansk dataspill fra 70-årene, samt det klassiske norske Marius-mønsteret! Oppskriften finner du i hefte nr. 234 "Arne & Carlos for Dale Garn" - se her! Garnet jeg brukte var Freestyle og pinner nr. 4,5 og 5. Etter tips laget jeg vrangborden litt lenger enn i oppskriften. Luen ble ganske stor, men passet, og var veldig myk og god!
Når julegavene vel var delt ut, begynte jeg på mitt hemmelige romjulsprosjekt, som foruten å strikke flere julekuler, ble å strikke Space Invader-luer til mine tvillingguttebarnebarn, som fylte 5 år nylig! Jeg tenkte det var stas ha ha maken lue som pappa'n deres, og dro ut for å kjøpe garn!
For å få luen i barnestørrelse, brukte jeg tynnere garn- og pinner. Valget falt på Peer Gynt fra Sandnes Garn, som har strikkefasthet på 22 m. pr. cm. Én av luene strikket jeg med pinner nr. 3 + 3 1/2, mens den andre med pinner nr. 2 1/2 + 3. De ble da i str. liten/stor 5 år. Til slutt broderte jeg guttenes forbokstaver inni luene, så de skal vite hvem som er hvem sin!
Min søte svigerdatter har vært fotograf, og tatt bilder av mann & barn i Space Invader-luene! Her er det like før nedrivingen av årets pepperkakehus, som fornuftig nok forgår i friluft! Som nyblitte 5-åringer nyter de ellers uteliv med ski og aking og basing, og gleder seg over at vi har skikkelig vinter - slik som vi selv husker det - og klager ikke over kulde og snø!
Nå har bygårdsmannen kastet seg på bølgen, og vil snart fremstå med ny Space Invader-lue han også! I egen spesialtilpasset utgave, må vite, som ikke klør! Så han vil nok vise seg her på bloggen min om litt som fruens modell - det har han lovet!

15 kommentarer:

 1. Kjekke gutter i varme gode luer!
  Takk for info om garn og pinner.
  Ha en strålende dag!
  klem fra Jorunn

  SvarSlett
 2. Ett fint nytt år önskar jag dig! Det är alltid så trevligt att komma till dig och läsa dina inlägg! Jag gillar dina gardiner och julekuler väldigt!
  Klem!

  SvarSlett
 3. De er blitt populære disse luene, og det er jo ikke så rart, de er jo så fine! Tøft med far og sønner i samme lue :)
  PS: Jeg har fått gaven fra julekalenderen og lager innlegg om det i morgen :)

  SvarSlett
 4. Kjempefine...du kan håndtere strikkepinennene du...
  klemklem

  SvarSlett
 5. Jaha, nu återkommer jag igen! Jag skulle ha samlat mina besök lite kanske.. Jag vill gärna att du ser in på min blogg så att jag får delge dig en award till din blogg. Jag hoppas att du vill ta emot den.

  SvarSlett
 6. Flotte gutter i flotte luer!
  Ja, jeg strikker luer kun i Drops merino ull, for det klør ikke;)
  ha en fin dag, klem fra meg;)

  SvarSlett
 7. Hei du!
  Hvor tar du all energien din fra?
  Tror ikke jeg vet om noen som er så kreative som deg! Luene var kjempeflotte og selvfølgelig de nye eierne også. Nydelige små farmorgutter og en like flott sønn har du. Ha en fortsatt fin dag.
  Klem fra Berit i mormorhuset

  SvarSlett
 8. Så nydelige de luene er, og de kledde dem svært godt alle tre :o)
  Morsomt bilde av pepperkakehusknusere!
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 9. Så fine! Blir familielua deres dette. ☺

  SvarSlett
 10. Luene er kjempe fine! Tror jeg må strikke noen slike jeg også...
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 11. Oh, how my husband would love that hat. He loved playing that game when he was a teen :-) I wish I could knit! I loved your family photos in their wonderful space invader hats!
  Blessings,
  Marcia

  SvarSlett
 12. Hei Cathrine, og tusen takk for fint julekort! Kjempeefine luer til staute gutter!! Husket ikke at tvillingene allerede er blitt sååå store!!! Det var koselig å se gutte tre-kløveret!!!Nå gleder jeg meg til å se mannen i huset!!! I ny lue (O: Ha ei fin helg alle sammen. Kos kos fra Mai Liss

  SvarSlett
 13. Hei Cathrine!
  Så flotte luene ble, og så flott å se far og sønner i like luer!
  Du er flink!
  Klem fra Mor.

  SvarSlett
 14. Hei☺
  Så utrolig fine luer! Likte de veldig gost altså! Og ikke minst flotte gutter også!

  Ha en fin dag
  Klemmer Janne Merehte

  SvarSlett
 15. De luene var flotte! Takk for info.
  Julekulene dine var også så fine!
  Så må du hilse bygårdsmannen og si at døren havner ikke på bålet. Det skal jeg sørge for. Blir nok mer innlegg når den er på plass bak sengen:-)
  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!