lørdag 1. oktober 2011

Rødt er søtt!

Rødt på kjøkkenet er fargerikt, varmt og veldig søtt! Og som en eller annen sa det: - Jeg vil heller leve i et fargerikt kaos, enn i en fargeløs kulde! Hmmm... det høres ut som Hjertedama, men jeg kan godt ha suget det av eget bryst, altså!

Men, uansett, så gjør farger noe med oss, og rødt er vel den fargen som gir størst, positiv effekt! Vi blir varme og gode, og det blir en hyggelig og lun stemning både i oss og rundt oss!

Og det skal ofte ikke så mye til - bare noen røde detaljer som er med på å gi rommet et blikkfang, eller den berømte prikken over i-en!

Og selv jeg har begynt å bevege meg i retning "farger til heimen"! Nå er det blå og hvite i ferd med å bli litt myket opp av farger som rødt, grønt og gult.

Fargene "sniker" seg inn med små detaljer, som denne gamle hekleduken fra 1940-tallet med rød kant og røde innslag, og farmors gamle, pastellgule kaffekanne!
Man kan vel mistenke at det er snakk om en veldig for tidlig julestemning (Bygårdsmannens påstand), men det vil jeg på det sterkeste tilbakevise!

Det er heller det at jeg har fått øynene opp for fargeriket, og at jeg lett heller mot nasjonalromantikken, med bunadskledde jenter i grønne omgivelser!

Og flere retro detaljer, som denne gamle picknik boksen fra 1950-tallet, som min mor i dag bruker til blomsterpotte på kjøkkenbenken sin!

Cath Kidston er en av mine favoritter, med alle hennes fargerike detaljer! Her er hennes filosofi:

Jeg skulle mer gjerne tatt meg en tur til London igjen, for å få handlet litt mer enn jeg gjorde på turen dit i fjor! Les om det her og her!

Dette nostalgiske settet i rød emalje selger jeg på loppebloggen min akkurat nå - se her - og det blir som vanlig førstemann til mølla! God helg, dere!

7 kommentarer:

 1. Herlig med litt farger på kjøkkenet.
  Ser at du har fått tak i deler til Sisselserviset. Så flott da. Og mer finner du nok.
  Ønsker deg ei herlig helg :)

  SvarSlett
 2. åh, ja! jeg digger røde detaljer!!
  har forresten en lunsjboks som ligner veldig på den du viser frem her.

  god helg

  klem beate

  SvarSlett
 3. Jeg er også glad i røde detaljer, men i Mormorhuset begrenser det seg til desember. Men da er det også julestemning for alle penga.
  Elsker smårutete gardiner med heklebånd og Carl Larssonfigurer i vinduskarmer og på hyller. Ellers er jeg en Blåmor, og vil nok alltid forbli det. Men det er bare 8-9 uker til advent og da flytter de røde detaljene inn hos meg.
  God helg Cathrine!
  Klem fra Berit

  SvarSlett
 4. Så herlig! Det var skikkelig kult med de røde detaljene!

  SvarSlett
 5. Helt enig med deg at rødt er fint og en gladfarge! Da jeg var ung og nygift så hadde jeg rød og hvit stripete tapt på kjøkkenet med rød malte kjøkken dører :)
  Ha en fin helg, klem.

  SvarSlett
 6. Jeg er i ferd med å bevege meg inn i den røde verden i påkledning. Har akkurat kjøpt røde støvletter, og i dag ble det rødt strikkegarn til en ny tunika.

  Riktig god helg!

  SvarSlett
 7. Kjempelekkert med rødt og hvitt!
  Ønsker deg ei fin ny uke!
  Klem : )

  SvarSlett