fredag 14. september 2012

Søt helg!

Etter et dypdykk i mine samlede oppskrifter, har jeg nok til å friste både meg selv og andre med! Og siden det er helg, vil jeg gjerne slå et slag for noen søte fristelser fra Freias Hjemmekonditori!
 
Oppskrift på Freias Makroner finner du her!
- For godteri spiser vi bare til fest! Sånn 1 gang i uka er beeeest, som jeg sang for mine barn ved hver tannpuss, når de var små!
 
Men enten man tenker på tennene eller vekten, eller begge deler, så er helgkosen noe man bør unne seg, hvis du spør meg! Og etter over 2 uker med oppussing, trenger vi en liten piff i søtlig retning, både Bygårdsmannen og jeg!
 
Så i helgen baker vi, og gjerne sammen med barnebarna! Freias oppskriftshefte Bake Sammen, gir mye inspirasjon og gode oppskrifter - se her!
 
Fredagskosen er innledende runde, og da forslår jeg  bringebærsøt Lys Brownieskake, som du finner oppskriften til her!
 
På lørdag kan jo Blomstrende Cupcakes være en søtt følge til ettermiddagskaffen, og Freias oppskrift finner du her!
 
Og en gammel klassiker er alltid kjekk å ha i bakhånd, til helgens uventede kaffegjester! Oppskriften finner du her!
 
Og når helgen går mot slutten, og det er tid for den aller siste søte fristelsen, kan man sette i gang barna, som sikkert - mot å få slikke bollen - mer enn gjerne vil hjelpe til!
 
Og dermed kommer den siste kaken på bordet, og vi kan nyte en liten Sjokoladefondant, enten som dessert eller søtt følge til kveldskaffen! Se Freias oppskrift her!
 
Og da tror jeg det bare vil være lutter glede når helgen er over, og man kan vende tilbake til mandagens fiskemiddag, og knekkebrød til kvelds!
 
God, søt helg!
 


4 kommentarer:

 1. Ja her var det da noe for enhver smak! Riktig noen lekkerbiskner dette her! Og selv om morfar foretrekker mandagens fiskemiddag, så hender det både titt og ofte at det vanker kake til kaffi'n. Men for tiden er jeg uten komfyr!!! Har ventet på elektriker i over en uke så si stad måtte jeg ringe igjen - hallooo, har dere glemt oss? Hrm. ja - kanskje - å var det du skulle ha gjort igjen? Nok en gang la jeg ut om en ikke fungerende komfyr og platetopp som trenger kontakt for å fungere, og spottene i gangen som så sårt skulle vært dimmer på. Ja, ja, håper jeg får besøk før han tar helgen! Her går det slag i slag med oppakking. Jeg får stå på så kan jeg nyte fredagskvelden. God helg fra Berit

  SvarSlett
 2. Ja, her ble jeg i allefall fristet! Kjente vannet i munnen komme! :)

  Ønsker dere en søt helg!
  -Mari

  SvarSlett
 3. Du skaper virkelig motivasjon til å dra ut bakeskuffa for å finne fram melposen. Mye snadder her :)

  God helg, og lykke til med søtsakene!

  SvarSlett
 4. Ja det var den gangen, da mannen forventet hjemmebakt til etter middagskaffen. Min Gubbe lille har aldri blitt vant med det, og det er leeeenge siden jeg sluttet med å bake. Har sikkert noe med min allergi for mel og melk å gjøre. Nå har jeg også fått en svigerdatter med diabetes, så da er det sikkert greit å prøve å finne frem til en oppskrift på en kake eller to, som både hun og jeg kan spise:DDDD sånn til fest, ihvert fall:DDDDD klem Grethe

  SvarSlett