onsdag 5. desember 2012

Et juletre til begjær!

En av de tingene jeg gleder meg aller mest til, er når juletreet er pyntet, og det glitrer i tusen lys, og lukter nydelig av granbar!
 
Det må være en ekte juletre hentet med håndkraft, og kjørt til gards på gammeldags vis med hest og slede. Eller på taket av en VW...
 
Men, Bygårdsmannen er ikke like ivrig når det kommer til lukten av et ekte juletre, og prøver seg hvert eneste år på nye måter å slippe unna på!

Han påstår han har mareritt om tidligere juletre-oppsettinger, og at det har gjort ham til juletre-allergiker!

Så da vi var på IKEA nylig, kom han over årets beste nyhet: Et juletre til å henge på veggen!

Sydd av stedets dekoratør, og man kan jo spørre seg hvorfor? For at alle ektemenn skal få griller i hodet?

Nei, her blir det ikke noe alternativt juletre, men et ekte ett, som selv First Lady Michelle Obama ville ha godkjent! Se video fra White House her!

Det blir ikke et juletre som dette av papirbakeformer (se hvordan man lager det her)...

og ikke et som er laget av gamle lysestaker og noen filler (se hvordan man lager det her!)...

og heller ikke et i miniutgave som er strikket (se hvordan man lager det her!).

Nei, så da er det bare et alternativ igjen min kjære, nemlig å rømme til skogs,

eller å innse at slaget er tapt!

Hvordan er det hjemme hos dere? Kremmerhuset over finner du mønster til her!

Ikke glem at du fremdeles kan delta i konkurransen om adventsgaven bak luke nr. 2 her!

8 kommentarer:

 1. Så utrolig koselige bilder :) her skal vi også ut i skogen og hente treet sjøl, det er så koselig :) ut med varm drikke og stor kjelke, og henter hjem 3-4 trær, minst! :)

  SvarSlett
 2. Vilka härliga julgranar du visar! Eftersom vi inte har någon egen skog får vi ge oss ut och köpa en gran men det blir inte förrän den 22:a eller 23:e. Det har blivit lite av en tradition att vänta...
  Kram Mariette

  SvarSlett
 3. Morsomme bilder du har funnet! :)
  Hos oss blir det forhåpentligvis norsk, kortreist gran som når helt opp i taket!
  Vi skal feire jul sammen med alle tre barnebarna, 13 år, 5 år og 4 mndr. så da må det være et skikkelig juletre.
  Edelgran blir det ikke, for det er jeg faktisk allergisk mot, jeg får utslett.
  Vi prøvde det et år, og bildene fra den julen viser en rødflekkete Besta som smiler tappert! :)

  SvarSlett
 4. Jeg er så enig med deg - det må være et ekte juletre! De siste årene har vi hatt edelgran, egenhendig fraktet til hus av morfar (kjøpt på torvet, et hopp og et lakk unna). I år skal vi igjen på juletrehogst. Tenkte å låne med oss de tre søsknene Huseby og dra til Lindland gård. Ikke bare har de selvhogst, men hvert tre er utstyrt med en liten pent klippet pappbit hvor Hjørdis har skrevet et lite vers eller ordtak. Og så serveres gløgg og pepperkaker. Kjempekoselig og en innertier for barna (ja de voksne med). Men koselige bilder du viser i dag. Flirte litt av bygårdsmannen som ville henge et dryssfritt juletre på veggen. Ha en hyggelig dag da du - hilsen Berit

  SvarSlett
 5. Å hente juletre er en hyggelig familietradisjonhos oss. Vi drar til skogs og lager bål, griller pølser og drikker kakao. Lysene tar jeg meg av og så pynter jeg sammen med ungene. Far støvsuger barnnåler ;-)

  SvarSlett
 6. Helt enig, treet må være et ekte tre ;-) Her har mellomstejenten funnet tre til oss de siste årene, hehe, hugget i skogen i nærheten og kommet bærende med det hjem. Ofte et tynt, skeivt og rart tre. Det er jo ikke akkurat vår skog hun har gått i da, så i år blir det betalende selvhogst på ordentlig juletregård.

  Ha en fin kveld videre !

  SvarSlett
 7. Tre til å henge på veggen...ja, nå har jeg sett det også :-) Gemalens onkel har juletreskog, så vi har alltid tre derfra :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 8. Ja, du vet vel hva jeg har..et plast-tre:))
  Kanskje skjønner jeg mannen, for min far fikk alltid "juletre-kjeft"...enten for skjevt eller for få greiner her og der etc., og jeg gir blaffen i hvordan treet ser ut...men handy ville ha det "perfekt"..og det orket ikke jeg å være med på, så jeg kjøpte meg tre på salg på Bohus et år..i mellomjula:))
  Kos dæ videre i adventstida, klem;)

  SvarSlett