torsdag 7. mai 2009

Drømmen om sørlandssommer!

Det begynte med at House & Cottage sin sommerkatalog dumpet ned i postkassen vår. Men min bedre halvdel innså ikke at det var "mat for mons", så den gikk rett i esken for unyttige publikasjoner = direkte til papirgjenvinning. Og der fikk jeg øye på den, og "reddet" den fra å forbli ulest og usett!

Og det er jeg glad for, for her var det mye vakkert å se, mye å drømme seg bort i! Slikt som sol og sommer, varme svaberg og late dager ved sjøen!

Alle disse skjønne bildene fikk meg til å tenke på en sommer for mange år siden, da mine foreldre tok meg og mine søsken med til et ferieparadis - Loshavn utenfor Farsund! Der bodde vi på Victor og Bolettes kjente pensjonat - Wilhelmsens Sommerpensjonat. For å bli gjester der måtte man anbefales, og anbefalingen fikk min far av en kollega - frøken Bang - som hadde vært gjest ved pensjonatet i en årrekke.

Husene fra 1770 lå ytterst på bryggekanten, og vi bodde i rom med blonder og plysj, og maten ble inntatt i spisesalen, der søte sørlandspiker serverte i sort og hvitt! Vi barna lå på bryggekanten og fisket krabber dagen lang, og livet var bare bekymringsløst og utrolig, utrolig deilig!
Så da mine egne barn var små, måtte jeg tilbake dit, til mitt sommerparadis! Vi leide et skipperhus i utkanten av Farsund, og tok mange sykkelturer i området. I Loshavn var alt som før, bortsett fra at sommerpensjonatet var stengt for lenge siden.

Så takket være Home & Cottage fikk jeg nå en gratis-tur tilbake til en sørlandssommer jeg aldri vil glemme! Og nå som ferieplanene skal legges, er det jo lov til å drømme....!


5 kommentarer:

 1. Heerlige bilder, og herlig fortelling! deilige dager vi har i vente...Ha en fin dag:-)

  Klem

  SvarSlett
 2. Hei Cathrine. Så mye vakkert du viser! :)
  og flotte sørlands-sommer-bilder! Vi satt ut båten i går, og DET var nydelig :)
  Du har det så fint her inne, at jeg legger meg til som følger hos deg.
  Klem Maria fra Idekroken

  SvarSlett
 3. Ja sørlands-sommeren kan være herlig.. Jeg ville ikke byttet for all verdens :))))
  Og for en herlig historie du forteller :)

  Håper den butikken kommer sørover og. Ser bare så lekker ut..

  Klem,Kari

  SvarSlett
 4. ),O
  lö,)
  l),
  l

  Hei hei!
  Helt herlig!
  Jeg liker også godt Home & Cottage, jeg skulle hatt håndjern de gangene jeg har vært innom....
  Svisjer kortet uten betenkningstid!

  Ha en strålende aften, og velkommen innom til meg om du vil!

  SvarSlett
 5. Koselige bilder! Får meg til å tenke på min barndoms ferier på sørlandet...

  SvarSlett