fredag 6. mars 2009

Husmorens fredag!

I dag står det litt rengjøring og slikt for tur - det min mor kalte for "fredagsrengjøring"! Og, jeg har vel fortsatt den tradisjonen jeg også, og blir litt urolig når slutten av uken nærmer seg! Da vet jeg at jeg må frem med støvsuger, vaskebøtte og klut for å jage støvdottene bort, for det skal lukte rent i huset en fredag ettermiddag!

Men med de rette hjelpe-midlene går det som kjent som en lek - her er det et par vaske-hansker som er alt annet enn kjedelige! Og med litt kreativtet og fantasi, er det lett å lage noen tilsvarende selv. Disse fant jeg hos The Diva Housewife.
Og det er faktisk noen av oss som husker hvordan det var uten oppvaskmaskin i huset, og hvilket stort fremskritt det var da man fikk den første innstalert - det var reneste 17. mai-stemning da! Jeg har regnet ut at jeg sikkert sparte 1/2 time pr. dag på at alt ikke måtte vaskes opp for hånd, og for ikke å snakke om hva man kunne bruke all denne fritiden på!!!

Men til tross for alle mulige hjelpemider, så må jobben faktisk gjøres, og da er det (etter min erfaring) bedre å hoppe enn å krype i det! Og så er det viktig å ha en liten "premie" til seg selv i etterkant, synes jeg, en gulrot, slik at det går mer som en lek...! I dag er premien min et nytt nr. av Antikvärlden som jeg kjøpte meg i går, og som skal leses grundig fra perm til perm!

Da ønsker jeg dere alle en riktig god fredag, og en god helg!

1 kommentar:

  1. For noen hansker! En liten fortelling fra den gangen ikke alle hadde vaskemaskin heller: Noen skrøt av sin nye vaskemaskiner, noen hadde Hoover, andre hadde Evalet. Men min onkel hadde "Ellalett" han. (Tante heter Ella)

    SvarSlett